Vesti

VW T-Rug – SUV koji će biti pandan modelu Land Rover Defender

Ako dobije zeleno svetlo, na tržište stiže 2022. godine

VW T-Rug
2.48KPregleda

Pojavile su se informacije po kojima Volkswagen planira konstrukciju još jednog, robusnog SUV modela. Taj model bi se mogao zvati VW T-Rug i imao bi pogon na fosilna goriva i na električnu energiju.

Poznato je da se Volkswagen polako priprema ofanzivu na tržište električnih automobila. Ta ofanziva će početi sledeće godine kada će premijerno biti predstavljeno prvo I.D. vozilo bazirano na MEB platformi te kompanije. Reč je o kompaktnom hečbek modelu.

Međutim, nemački Auto Bild je danas preneo informaciju da bi 2022. godine mogao da se pojavi i robusni SUV model baziran na toj platformi.  Navodno će se taj model zvati VW T-Rug i prodavaće se u verzijama sa troja i petoro vrata.  Taj model bi trebalo da bude direktan pandan novoj generaciji modela Land Rover Defender koja će biti predstavljena tokom sledeće godine.

Detalja za sada ima veoma malo. Spekuliše se da će verzija modela VW T-Rug sa troja vrata biti dugačka oko 4,5 metara, dok će verzija sa petoro vrata i produženim međuosovinskim rastojanjem biti dugačka oko 4,85 metara.

Naravno, sve ove informacije moramo uzeti sa dozom sumnje. Još uvek je rano znati da li je takav model uopšte u planu kompanije. Takođe, Auto Bild prenosi da on još uvek nije dobio zeleno svetlo za proizvodnju.

Pročitajte i: TEST: Audi Q8 50 TDI Quattro Tiptronic MHEV

Prema tome, iako ove informacije deluju interesantno, u njih ćemo poverovati kad vidimo takav model. Istina je da je Volkswagen trenutno fokusiran na lanisranje armade električnih vozila. Prema tome, verujemo da “T-Rug” trenutno nije prioritet nemačkog brenda.

Napomena: Na fotografiji se nalazi render fotografija magazine Auto Bild.

Izvor: Auto Bild / YouTube

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery