Vesti

Da li će BMW zaista konstruisati mega-krosover sa oznakom X8?

Oznaka BMW X8 je već zakonski zaštićena

BMW X8 render
1.43KPregleda

Kompanija BMW već ima predstavnika u skoro svakom SUV segmentu. Sada se spekuliše da li će bogata gama bavarskog proizvođača dobiti još jednog člana, model X8. 

BMW X8 render (XTomi Design)

Na vrhu ponude kompanije BMW se nalazi novi BMW X7. Reč je o ogromnom, luksuznom SUV modelu koji je direktan konkurent modelima kao što su Range Rover SVAutobiography i Mercedes-Benz GLS.

BMW X7 sa velikim izborom dodatne opreme se prodaje po ceni većoj od 100.000 evra. Međutim, sada su se pojavile informacije da će ljudi koji imaju još dublji džep uskoro moći da kupe i još luksuzniji SUV, model X8. Glasine o tom modelu nikako nisu nove. One već neko vreme kruže u oblasti autoindustrije.

Naime, BMW je već zakonski zaštitio oznaku X8, a prvi izveštaji sugerišu da bi taj model mogao da se pojavi 2020. godine, ako dobije “zeleno svetlo” za proizvodnju.

Na BMWBlog-u već postoji informacije da ovo vozilo ima i kodno ime: G09. Takođe se navodi da, iako će biti baziran na modelu X7, on možda neće imati “padajući” krov. To znači da će putnici na zadnjoj klupi imati više prostora za glave. Pominju se i sedišta za četiri osobe, a postoji šansa da treći red sedišta bude dostupan kao opcija.

Naravno, oni koji budu imali novca da taj model priušte, će uživati u kvalitetnim materijalima, bogatoj opremi i brojnim tehnologijama. Upravo iz tog razloga se pretpostavlja da će BMW X8, ako bude kreiran, biti najskuplje vozilo bavarskog brenda ikada. S obzirom da BMW u svojoj gami već ima vozila koja su dosta skupa (novi X7, Serija 8 i i8) model X8 bi mogao da popuni prazninu između modela X7 i Rolls-Royce Cullinan.

Napomena: U tekstu se nalaze render fotografije

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery