Vesti

Subaru WRX STI S209 – premijera u Detroitu

Ograničeno izdanje

Subaru WRX STI S209
1.19KPregleda

Subaru će tokom sledeće godine lansirati novu, ograničenu verziju WRX STI modela. Puno ime te verzije će biti Subaru WRX STI S209. Ona će premijerno biti predstavljena na Sajmu automobila u Detriotu 14. januara.

Subaru WRX STI S209 će biti proizveden u ograničenom broju, ali još uvek nije poznato koji će to broj biti. Takođe, za sada se ne zna ni mnogo detalja o tom modelu.

Međutim, dobili smo novu tizer fotografiju. Na njoj vidimo masku (rešetku) hladnjaka na kojoj se ističe “S209” oznaka. Vidimo in eke crvene detalje koji su tu kako bi naglasili sportski karakter ovog modela. Kada je reč o ostatku automobila, očekuje se malo redizajnirana karoserija i masivni zadnji spojler.

Pročitajte i: Subaru Forester STI i Impreza STI koncepti debituju sledećeg meseca

Kada je reč o snazi, Subaru WRX STI S209 će najverovatnije razvijati najmanje 325 “konja”. To će ga smestiti iznad Type RA verzije istog modela čiji agregat zapremine 2,5 litara razvija 310 konjskih snaga. U svakom slučaju, on će i dalje biti slabiji od verzije ovog modela sa oznakom TC-380 koja je rezervisana samo za japansko tržište. Dvolitarski bokser agregat tog modela razvija 380 konjskih snaga.

Očekuje se da cena nove ograničene verzije modela Subaru WRX STI S209 bude oko 45.000 dolara.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery