Vesti

VW T-Roc R koncept premijerno u Ženevi!

Reč je o pretprodukcijskoj verziji ovog “Hot SUV” modela

VW T-Roc R
1.95KPregleda

Glasine i naše sumnje su i zvanično potvrđene. Volkswagen je u svom saopštenju naveo da će koncept modela VW T-Roc R biti predstavljen u Ženevi sledećeg meseca.

VW T-Roc R špijunska fotografija

Naime, uz saopštenje je nemački brend objavio i jednu tizer fotografiju. Na njoj vidimo da će model T-Roc R imati nešto drugačiji dizajn od standardnog modela. Ističu se veći usisnici za vazduh na njegovom prednjem delu, nove felne i agresivne linije dizajna.

Očekuje se da T-Roc R deli većinu komponenti sa modelom Golf R. To bi značilo da će ispod njegove haube da se nađe četvorocilindarski agregat sa turbo punjačem. Taj agregat bi trebalo da razvija 296 konjskih snaga. Kod modela Golf R je on povezan sa sedmostepenim DSG menjačem preko kog se snaga prenosi na sve točkove. Naravno, to znači i četiri izduvne cevi na zadnjem delu automobila.

VW T-Roc R špijunska fotografija

Praktičnija alternativa modelu Golf R

Prema predstavnicima Volkswgen kompanije, T-Roc R je vozilo koje kombinuje dizajn i visinu SUV-a sa dinamikom kompaktnog hečbek modela.

Međutim, VW se na širenju linije modela T-Roc neće zaustaviti nakon R verzije. Najavljena je i kabriolet verzija ovog SUV modela pre skoro godinu dana.

Standardni T-Roc je već postao veliki uspeh za Volkswagen. Od kada je stigao u prodajne salone novembra 2017. godine do sada je prodato preko 200.000 primeraka.

U svakom slučaju, više informacija o modelu VW T-Roc R ćemo saznati na Sajmu automobila u Ženevi.

VW T-Roc R špijunska fotografija

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery