AktuelnoEco GreenVesti

VW ID.5 „špijuniran“ na Nirburgringu

1.51KPregleda

VW ID.5 je predviđen da bude atraktivnija, „kupe“ verzija električnog ID.4 krosovera. Međutim, čini se da je nemačka marka mogla bolje da odradi posao s dizajnerskog aspekta.

 

 

SAV (Sports Activity Coupe) segment je definitivno jedan od besmislenijih u automobilskoj industriji. Međutim, otkada ga je svojevremeno začeo, BMW je uživao u dobrim prodajnim brojkama s X6, mada marka iz Minhena nije bila prva koja je iznedrila ovako nešto. U slučaju Volkswagena, ID.4 svakako egzistira kao model koji kompanija ranije nije imala u portfoliju, tako da će teško biti etiketiran kao „dosadan“ ili nešto slično.

 

 

Ovaj potez Volfsburga verovatno dolazi kao posledica toga što druge marke pod VW krovom imaju slične modele, kao što je Q4 e-tron Sportback, dok Cupra/SEAT i Škoda imaju sopstvene pulene na putu. Naravno, oni će međusobno deliti brojne komponente, a za očekivati je i da im se, na primer, identičan tapacirung nađe u prtljažniku.

 

 

Ukoliko uporedimo najnovije špijunske fotografije s Q4 e-tron Sportbackom, pronaći ćemo razlike, ali i sličnosti. Primera radi, bočni profili su gotovo identični, posebno retrovizori i staklene površine. Međutim Audi koristi konvencionalne ručke na vratima, a i „anfasi“ su prilično različiti, s tim što Q4 izgleda kao mali Q8. Na zadnjem delu Audi ima spojler, a VW malo krilo.

 

 

Ispod lima, verovatno su identični. Paket baterija zauzima veći deo investicije potrebne za proizvodnju ovih elektromobila. Shodno tome, treba očekivati da će ID.5 raspolagati paketom od 82 kWh i motorom s 204 ks i 310 Nm. Snažnija, dvomotorna verzija s 306 konja i pogonom na sve točkove, takođe je u planu.

 

Vrele Gume

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery