AktuelnoVesti

VW ID.3 i Polestar 2 osvojili titule u okviru izbora za „Nemački automobil godine 2021.“

1.18KPregleda

Elektromobili polako ali sigurno preuzimaju primat

 

Novi Volkswagen ID.3 je pobednik u jednoj od kategorija za „Nemački automobil godine 2021.“ (GCOTY), isto kao i Polestar 2. Automobili se takmiče u ukupno pet kategorija, a apsolutni pobednik se bira među onima koji su trijumfovali po klasama.

 

GCOTY se oslanja na žiri sastavljen od 18 renomiranih automobilskih novinara, koji glasaju za pobednike po kategorijama, u okviru široke liste kandidata. Vesti vredne pomena su da su Volkswagenovi puleni pobedili u dve od pet kategorija. Golf Mk8 i ID.3 su osigurali titule u svojim „ligama“, kao i Polestar 2 u svojoj. Sada nam preostaje da vidimo da li će neki od elektromobila osvojiti apsolutnu titulu, i to treću godinu zaredom.

 

Žiri GCOTY-ja je inicijalno na listi imao 72 različita modela, koji su podeljeni u pet kategorija: kompaktni, premijum, luksuzni, „New Energy“ i performantni automobili. U kategoriji „kompakta“, kandidati moraju da imaju startnu cenu do 25.000 evra. Premijum modeli su ograničeni na do 50.000 evra, dok su u kategoriju luksuznih vozila uključeni skuplji četvorotočkaši. Naravno, „New Energy“ segment promoviše alternativne pogone, dok se u kategoriji performantnih vozila takmiče „sportisti“.

 

ID.3 je nominovan kako u premijum, tako i u „New Energy“ kategoriji. Ono što je interesanto je da se Tesla Model Y takođe našao u dve grupe, luksuznoj i „New Energy“, baš kao i Polestar 2, koji je pobedio u prvonavedenoj klasi.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery