AktuelnoVesti

VW grupi ponuđeno 7,5 milijardi evra za Lamborghini

13.6KPregleda

Kupac bi dobio sve, uključujući i sedište Lamborghinija.

 

Investiciona grupa Quantum Group AG, ponudila je VW grupi 7,5 milijardi evra za Lamborghini. Doduše, još uvek nema informacija da li nemački automobilski gigant namerava da prihvati ponudu ili možda da dodatno pregovara.

 

Quantum Group je holding kompanija sa sedištem u Cirihu i mogla bi da ima dodirne tačke s porodicom Porše. Reja Stark predstavlja Quantum u okviru potencijalne transakcije. On je takođe suosnivač Piech Automotivea zajedno s Antonom Pihom, sinom bivšeg suverena VW grupe, Ferdinanda Piha i praunuk Ferdinanda Poršea. Ipak, još uvek nije jasno da li Anton Pih ima bilo kakvu ulogu u ovom poslu.

 

Quantum Group želi da kupi više od samog imena „Lamborghini“. Ugovor bi uključio akviziciju kompletnog pogona u Santa Agati, kao i poslovanja kompanije u auto-moto sportu. Takođe bi bio potpisan petogodišnji ugovor o snabdevanju s Audijem, što je će verovatno omogućiti Lambu da nastavi da proizvodi aktuelne modele, pre nego što se pripremi za nove. Quantum želi da oblikuje marku na taj način da ona bude „nosilac inovacija kroz konstantno implementiranje novih pogonskih tehnologija“. Švajcarska kompanija takođe želi pristup deljenju tehnologije električnih vozila s Audijem. Ova investiciona grupa predlaže otvaranje naprednog inovacionog automobilskog centra u Nemačkoj u cilju razvoja baterija.

 

Već godinama kolaju glasine o tome da će VW grupa prodati Lamborghini. Međutim, krajem 2020., nadzorni odbor koncerna se izjasnio protiv prodaje Lamba, Bentleyja i Ducatija. Kompanija je izvršila internu procenu da bi uvidela da li su dostupni resursi za razvoj električnih modela i autonomne tehnologije, uz istovremeno ulaganje u ove premijum marke. „Brendovi moraju biti analizirani u odnosu na nove zahteve“, rekao je CEO VW grupe, Herbert Dis svojevremeno.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery