Vesti

VW Golf Mk8 – prve zvanične fotografije (skice)

Dizajnerske skice koje ne otkrivaju ništa što već nismo videli...

VW Golf Mk8
3.2KPregleda

Pored toga što smo da sada nekoliko puta imali prilike da vidimo špijunske fotografije nove, osme generacije modela VW Golf (i to gotovo bez ikakve kamuflaže), Volkswagen je danas objavio prve zvanične fotografije (skice). Do premijere ovog legendardnog „Švabe“, ostalo je još samo dve nedelje. 

VW Golf Mk8

Naime, još ranije je najavljeno da će premijera modela VW Golf Mk8 biti održana 24. oktobra. Ovaj model se na tržište očekuje već od decembra meseca. Iako se spoljašnji dizajn nije drastično promenio u odnosu na trenutni model, enterijer je potpuno nov. Takođe, uprkos pokušajima nemačkog proizvođača da od javnosti sakrije dizajn novog Golf-a, na internetu se pojavile špijunske fotografije na kojima se on vidi bez gotovo ikakve kamuflaže. Pre dve nedelje je uslikan i Golf GTE plug-in hibrid.

VW Golf Mk8

Kupci koji žele najekonomičniju verziju modela Golf će morati da se zadovolje GTE plug-in hibrdinom verzijom. Razlog je taj što se potpuno električni e-Golf više neće proizvoditi kako bi se napravilo mesta za model ID.3. Očekuje se da Golf MK8 GTE ima isti pogonski sklop kao i Passat GTE. To znači kombinaciju 1.4-litarskog TSI turbo agregata i elektromotora koji razvija 113 KS. Tu će biti i baterija od 13 kWh. Prema tome, novi Golf GTE bi mogao ukupno razvijati 215 KS i 400 Nm obrtnog momenta.

Novi VW Golf će se prodavati i u karavan varijanti, a očekuju se i GTI i Golf R verzije.

VW Golf Mk8

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery