Vesti

Električni BMW Serije 1 stiže 2021. godine

Nove informacije

BMW Serije 1
374Pregleda

BMW želi da razvije 12 potpuno električnih i 13 plug-in hibridnih modela u naredne četiri godine. Jedan od njih je i novi, popuno električni BMW Serije 1.

BMW Serije 1

Prvi električni automobili koji će se pojaviti na tržištu su iX3 SUV, i4 sedan i iNext SUV. Oni će predstavljati tehnološki vrhunac kompanije. Prema novim infromacijama, na drugoj strani spektra BMW će ponuditi električni automobil baziran na aktuelnoj Seriji 1.

Britanski AutoExpress piše da su šefovi BMW-a potvrdili planove za proizvodnju potpuno električnog hatchbacka koji će se pojaviti na tržištu 2021. godine. Očekuje se da će biti identičan Seriji 1 s konvencionalnim pogonom kada je reč o dizajnu, a jedine razlike će biti nedostatak rešetke hladnjaka i svetlije boje.

Novi model je moguć zahvaljujući BMW-ovoj fleksibilnoj platformi. Verzije električne Serije 1 s jednim i dva motora će stići na tržište s tim da će verzija s dva električna motora imati pogon na sva četiri točka. Električna Serija 1 bi mogla nositi oznaku i1, kada se pojavi na tržištu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery