Vesti

Volvo XC40 od sada sa unapređenim agregatima, novom opremom i u novim bojama!

Osvežen za 2020. godinu

Volvo XC40
4.23KPregleda

Trenutna generacija SUV modela Volvo XC40 predstavljena je krajem 2017. godine. Sada je taj model osvežen za 2020. godinu, a prodavaće se po uvodnoj ceni od 32.281 evra.

Volvo XC40

Naime, Volvo je prošlog leta na tržište lansirao novi T3 benzinski agregat. Reč je o 1.5-litarskom, trocilindarskom agregatu koji razvija 163 KS. Takođe, on je po prvi put dostupan sa osmostepenim automatskim menjačem, koji je dostupan kao opcija.  

Sa tim agregatom i šestostepenim manuelnim menjačem, Volvo XC40 iz mesta do 100 km/h ubrzava za 9,3 sekundi. Model sa automatskim menjačem je za tri desetinke sporiji. Prosečna potrošnja goriva po WLTP ciklusu testiranja sa manuelnim menjačem je 6,8-7,6 litara na 100 pređenih kilometara. Pre “osveženja” Volvo XC40 je prosečno trošio između 7,1 i 7,7 litara na 100 kilometara.  

Uvodna cena modela Volvo XC40 sa dvolitarskim T4 agregatom je sada manja za 1.560 evra. Takođe, ovaj model je po prvi put ikad dostupan samo sa pogonom na prednjim točkovima. U poređenju sa modelom sa pogonom na svim točkovima, “osveženi” model ubrzava do 100 km/h za jednu desetinku brže (8,4 sekundi). Prosečna potrošnja ovog agregata je 7,7-8,4 litara na 100 kilometara.

Sada je na ovom modelu proširena i ponuda opreme. Tako je tu sada utičnica od 12V u prtljažniku, mrežica za učvršćivanje prtljaga, pregradica za rukavice koja se zaključava i bočni retrovizori koji se automatski sklapaju. Sve ovo je dodatak standardnoj opremi. U nju spada infotejnment sistem sa ekranom dijagonale 9 inča, glasovna kontrola, dvozonska klima, LED farovi… Standardni su i senzori za parkiranje i felne veličine 18 cola.

Nov je i Winter Plus paket opreme. On podrazumeva volan i zadnja sedišta sa grejačima. Tu je i vetrobransko staklo sa grejačima i slično…

Na kraju, Volvo je paleti boja za ovaj model dodao i tri nove boje. To su “Thunder” siva, “Granit” siva i “Glečer” siva.

Volvo XC40 liniji modela će se početkom sleeće godine pridružiti i T5 plug-in hibrid.

Volvo XC40

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery