Vesti

Tesla Model 3 na Euro NCAP testovima bezbednosti dobio 5 zvezdica!

Video

Tesla Model 3 na Euro NCAP
1.46KPregleda

Nezavisna evropska agencija za ispitivanje bezbednosti novih automobila (Euro NCAP) testirala je nedavno šest automobila. Među njima je bio i Tesla Model 3, električni automobil američkog proizvođača.

Tesla Model 3 na Euro NCAP

Naime, Tesla Model 3 je na testiranjima dobio ocenu od 5 zvezdica. Predstavnici Euro NCAP su rekli da se ovaj elektirčni automobil pokazao kao jedno od najbezbednijih vozila na svetu. Tesla Model 3 zabeležio je skor od čak 96% kada je reč o bezbednosti odraslih putnika. Jedini automobil koji je ostvario ovako visok rezultat bio je Mercedes A-Klase. Podsetimo, taj model je proglašen za najbezbedniji model po EuroNCAP-u prošle godine.

Što se tiče sistema asistencije, električni sedan nema premca. Sa skorom od 94% daleko je nadmašio sve rivale. Pomenuti Mercedes A-Klase, koji je 2018, kada su kriterijumi doduše bili nešto blaži, je imao skor od 75%.

Kada je reč o oblasti zaštite Teslina električna limuzina ostvarila je rezultat od 86%, što je takođe odličan skor. Nešto slabiju ocenu Model 3 je dobio na polju zaštite pešaka, 74%.

Testirani su i modeli Mercedes-Benz B-Klase i GLE. Oba modela su dobila po 5 zvezdica, kao i model Škoda Scala.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery