Vesti

Volvo predstavio potpuno novi V60 Cross Country

Premijera

1.55KPregleda

Za sve one koji tragaju za premijum karavan modelom koji bi mogao da parira modelu Audi A4 Allroad, dobre vesti stižu iz Švedske. Naime, Volvo je juče premijerno predstavio svoj potpuno novi V60 Cross Country.

Kao i njegov veći „brat“, model V90 Cross Country, V60 CC dolazi sa povišenim rastojanjem od tla i plastičnim komponentama na karoseriji koje čine da putovanje kako na, tako i van asfalta bude udobnije, dok je u isto vreme reč o jednom veoma bezbednom automobilu.

„Sa ovim novim modelom, vodimo našu porodicu automobila iz jednog prirodnog staništa u drugo“, naveo je šef švedskog proizvođača, Hakan Samjuelson.

Naime, u poređenju sa regulranim V60 modelom, Cross Country ima za 75 mm veći klirens, zahvaljujuči specijalno razvijenoj šasiji i vešanju. Kao standard su dostupni još i pogon na svim točkovima, kontrola pri usponu, elektronska kontrola stabilnosti i specijalni off-road mod vožnje.

Ovaj model je baziran na SPA platformi kompanije Volvo, što prema rečima izvršnog odeljenja za istraživanje i razvoj kompanije Volvo, Henrika Grina, znači da je jednako dobar za vožnju kao i ostali njihovi modeli.

Kada je reč o bezbednosti, novi model je opremljen automatskom kočnicom, a tu je i „Pilot System“ koji pomaže vozaču pri upravljanju, ubrzanju i kočenju na dobro označenim putevima pri brzinama do 130 km/h.

Što se tehnologije unutar kabine tiče, novi V60 CC poseduje Sensus Connect infotejnment sistem kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto.

Ovaj model će se prodavati sa T5 AWD benzinskim pogonskim sklopom i sa D4 AWD turbo-dizel agregatom, dok će nešto kasnije biti predstavljene i njegove „blago“ hibridne i plug-in hibridne varijante.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery