Vesti

Predstavljen je Hyundai i30 Fastback N!

Još jedna premijera

1.38KPregleda

Južnokorejski proizvođač automobila, kompanija Hyundai, danas je objavila prve zvanične fotografije i informacije o svom potpuno novom modelu i30 Fastback N, za koji kažu da je prvi “hot-coupe” sa petoro vrata u C segmentu!

Hyundai je svoj novi model predstavio i pre zvanične premijere koja je zajazana za Sajam automobila u Parizu, koji počinje sledeće nedelje.

Kao što je i bilo najavljeno, ovaj model je predstavljen tokom “trke” od Rima do Pariza. Međutim, ispostavilo se da je trka vožena između dva sela u Danskoj sa tim imenima, a ne između glavnih gradova Italije i Francuske.

Za volanom pobedničkog i30 Faxtback N sedeo je Gabrijel Tarkini kome je bilo potrebno 8 minuta i 18,49 sekundi da pređe distancu između dva sela.

Da se vratimo mi na sam automobil. Naime, reč je o trećem modelu kompanije Hyundai sa N oznakom, koji je usvojio agresivni dizajn od prethodno predstavljenog automobila, ali sa drugačijim stilom karoserije koji omogućava praktičniju upotrebu na dnevnom nivou.

Takođe, novi model sa njim deli i neke mehaničke komponente. To znači da se ispod haube novog člana N porodice modela nalazi četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara sa turbo punjačima koji razvija 248 konjskih snaga u standardnoj varijanti i 272 konjske snage u opcionalnoj, Performance varijanti. U oba slučaja, agregat razvija 353 Nm obrtnog momenta.

Standardnom modelu je za ubrzanje iz mesta do 100 km/h potrebno 6,4 sekundi, dok je modelu sa Performance paketom za to potrebna 6,1 sekunda. Snaga se na prednju osovinu prenosi isključivo preko šestostepenog manuelnog menjača.

Kao i model i30 N, i Fastback varijanta je opremljena N Grin Control sistemom koji vozaču daje mogućnost da bira između pet različitih modova vožnje. Naime, upotrebom za to predviđenih dugmadi na volanu, vozač može odabrati Eco, Normal, Sport, N i N Custom mod vožnje.

Za one koje interesuje ekonomičnost, u zvaničnim podacima stoji da ovaj model u standardnoj verziji u proseku troši 7 litara na 100 pređenih kilometara puta, dok model sa Performance paketom troši 7,1 litar na 100 km.

Svojim dizajnom i30 N Fastback podseća na i30 N, osim na zadnjem delu, naravno. Tu su N maska (rešetka) hladnjaka i N prednji branik, kao i crni pragovi i crvene linije koje se pružaju širinom branika. Zadnji deo ovog modela je jedinstven i na njemu se ističu dve izduvne cevi, zadnji difuzor i spojler.

Kada je reč o enterijeru, u suštini on predstavlja ono što smo i očekivali, i praktično je isti kao na modeli i30 N, s tim što ovaj novi model ima jedinstvena sedišta. Kapacitet prtljažnika iznosi 450 litara, a spuštanjem zadnjih sedišta se povećava na 1.351 litar.

Model i30 Fastback N će se prodavati sa infotejnment sistemom koji se projektuje na ekran veličine 8 inča. Od tehnologije bezbednosti tu su brojni sistemi za asistenciju vozaču.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery