AktuelnoEco GreenVesti

Volkswagen spreman da lansira ID Buzz ali bez očekivanog retro šmeka

1.59KPregleda

Volkswagen nam je pružio nešto bliži uvid u budući električni ID Buzz, predstavivši kamufliranu pretproizvodnu verziju električnog kombija.

 

Početak prodaje se planira za drugu polovinu 2022., a novajlija će biti četvrti Volkswagenov čisto električni model na namenskoj platformi, nakon ID.3, ID.4 i ID.5. Ujedno, biće prvi ID model, koji će u ponudi biti i kao putničko i kao komercijalno vozilo. Proizvodnja će se obavljati u fabrici u Hanoveru.

 

Baziran na Volkswagenovoj MEB arhitekturi za električna vozila, novi kombi će biti dostupan sa standardnim i produženim međuosovinskim rastojanjem, s tim što potonja varijanta u ponudi neće biti pre 2023. Naravno, obe verzije će posedovati različite postavke sedenja i konfiguracija kabinskog prostora.

 

Serijski ID Buzz usvaja četvrtastiji oblik u odnosu na atraktivni koncept, navodno zbog maksimizacije unutrašnjeg prostora. Silueta je u suštini slična onoj kod aktuelnog Microbusa, s kojim će novi ID deliti elemente karoserije i arhitekture enterijera.

 

Mnogi detalji s koncepta su ublaženi, što Buzzu pruža konvencionalniji izgled, bez one originalnosti koja se očekivala.

 

Ključni detalji dizajna spoljašnjosti koji mogu da se uoče iz novih fotografija uključuju uglovana kućišta farova, koja se ulivaju u prednja krila. Povezana su trakom koja se pruža kroz naglašeni VW bedž na „nosu“ vozila.

 

Kao i u slučaju Microbusa, serijska verzija ID Buzza usvaja dvoje konvencionalnih vrata napred, kao i dvoje kliznih pozadi.

 

Tehnički detalji novajlije još uvek nisu objavljeni, mada se očekuje da pogonski sklop i baterijski paketi budu podeljeni s drugim ID modelima.

 

Ono što treba istaći je da će ID Buzz odigrati značajnu ulogu u lansiranju Volkswagenovog sistema autonomne vožnje, koji kompanija razvija zajedno s firmom Argo AI. Od lansiranja 2022., planira se da bude opremljen sistemom nivoa 3 autonomne vožnje, ali u Volkswagenu kažu da će ubrzo nakon toga biti izvodiv i nivo 4.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery