AktuelnoVesti

Volkswagen Golf GTE na „autobanu“ demonstrirao koliko brzo može da pojuri (VIDEO)

5.21KPregleda

Pre par dana, Volkswagen je u Nemačkoj priredio lansiranje osme generacije Golfa u GTE izdanju

 

Kao što je poznato, radi se o „plug-in“ hibridnoj „hot heč“ varijanti popularnog modela iz C segmenta, i mada ovaj koncept u prethodnoj generaciji baš i nije bio nešto omiljen, izgleda da novajlija ispunjava očekivanja na svim planovima.

 

 

 

Samo jedan kadar enterijera ovog videa je dovoljan da uvidimo koliko se Golf promenio. Ovaj automobil je bio definicija „analognog kvaliteta“ dugi niz godina, a sada poseduje tandem ekrana visoke definicije, u skladu s „digitalnim“ duhom vremena.

 

 

GTE koncept je bio praktično jedinstven kada je prvobitno lansiran. Međutim, zbog strože regulative vezane za izduvne gasove, gotovo svi evropski proizvođači sada u ponudu stavljaju performantne „plug-in“ hibride ili elektromobile. Dakle, jasno je da je Golf GTE za 2021. morao postati kudikamo konkurentniji.

 

„Srce“ pogonskog sklopa i dalje čini 1,4 litarski turbomotor. Međutim, ukupna izlazna snaga sada iznosi 245 konja i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta, baš kao i kod GTI modela.

 

 

Ono što takođe primećujemo je da je VW implementirao šestostepeni DSG menjač i veći baterijski paket nego ranije. S 13 kWh, Golf GTE može čisto „na struju“ da prevali 60 kilometara. Takođe, može da obavi testove ubrzanja bez aktiviranja 1,4-litarskog SUS motora, sve do brzine od 130 km/h.

 

Stajling spoljašnjosti je sasvim u redu rekli bismo,  tipično „golfovski“. Jedina stvar koja ga diferencira u odnosu na GTI je prednja svetlosna traka. U međuvremenu, zadnji deo je „ukrašen“ estetski prilično neprihvatljivim, lažnim završecima izduvnih cevi, a promene su na snazi i kada je reč o šasiji.

 

 

Volkswagenov departman za elektroniku je izumeo novi kontrolni sistem vozne dinamike pod imenom „Menadžer dinamike vozila“ (Vehicle Dynamics Manager). U osnovi, on je sposoban da „zaključa“ diferencijal, upravlja adaptivnim ogibljenjem i kontrolom prijanjanja i učini da ovi sistemi zajednički bolje funkcionišu.

 

 

Mada je teži od GTI-a, Golf GTE je i dalje prilično brz. Ovaj nezavisni test pokazuje da do 100 km/h ubrzava za 6,5 sekundi i može da pojuri do 230 km/h. Sjajno, nema šta, posebno kada se u obzir uzmu i ekološki kvaliteti.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery