Vesti

VinFast obelodanio imena svojih prvih modela: LUX A2.0 i LUX SA2.0!

Pariz 2018

896Pregleda

VinFast, prvi proizvođač automobila iz Vijetnama, danas je i zvanično objavio imena svoja prva dva modela koja će biti zvanično predstavljena na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu.

Naglašavajući to da njihovi automobili spadaju u sam vrh premijum modela, predstavnici kompanije su naveli da će se sedan model zvati LUX A2.0, dok će SUV model nositi ime LUX SA2.0.

Kao što možete i da predpostavite, „LUX“ u imenu automobila označava njihov premijum kvalitet, a oni će u serijsku proizvodnju ući tokom septembra 2019. godine u Vijentamu.

Slovo „A“ označava visoke standardne proizvoda koji su postignuti, te predstavlja cilj kompanije VinFast da bude vodeći proizvođač automobila sa područja jugoistočne Azije.

Takođe, to slovo označava „ambiciju“ kompanije da postane jedna od poznatijih kompanija na globalnom tržištu automobila. Dodatno slovo „S“ kod SUV modela je tu kako bi se SUV model razlikovao od sedana.

Na kraju, sufiks „2.0“ označava kapacitet agregata, odnosno njihovu radnu zapreminu.
Imena ovih modela su kreirana tako da budu kratka, laka za čitanje i pamtljiva pre svega, ali i da se mogu razumeti na svim svetskim jezicima.

VinFast trenutno sarađuje sa vodećim stručnjaccima iz oblasti autoindustrije iz Evrope i Severne Amerike, među kojima su i kompanije BMW, Bosch, Magna Steyr i Pininfarina.

Prema tome, kompanija svoje modele opisuje kao automobile sa „vijetnamskim identitetom, italijanskim dizajnom, evropskom tehnologijom i internacionalnim standardima“.

Modeli LUX A2.0 i LUX SA2.0 će zvanično biti predstavljeni na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu, koji je danas otvorio svoje kapije za posetioce, a na tržište stižu tokom septembra 2019. godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery