Vesti

Renault Kadjar u Pariz stigao sa novim agregatima

Pariz 2018

1.76KPregleda

Renault Kadjar se na Sajmu automobila u Parizu oseća kao kod kuće, što je zapravo savršena prilika koju je francuski proizvođač iskoristio da predstavi svoj osveženi SUV za 2019. godinu, model Kadjar.

Dizajneri kompanije Renault su svom SUV modelu dali farove u obliku slova C, LED pokazivače pravca, svetla za maglu i svetlosne jedinice na zadnjem delu automobila. Nešto detaljniji pogled nam otkriva i da je tu nova maska (rešetka).

Od drugih unapređenja tu su i aluminijumske felne veličine od 17 do 19 cola, a dostupne su i tri nove boje: Oural Green, Iron Blue i Highland Grey.

Kada je reč o enterijeru, tu je novi centralni ekran osetljiv na dodir veličine 7 inča kao i novi dizajn kontrola za klimu, nove kombinacije boja, ali i, kako kažu iz kompanije, udobnija sedišta.

Međutim, najvažnija su zapravo mehanička unapređenja odnosno, novi agregati. Novi Kadjar je dobio benzinske i dizel agregate nove generacije. Tu spada i TCe GPF četvorocilindarski agregat radne zapremine 1,3 litara koji je razvijen u saradnji sa nemačkim Daimlerom. Taj agregat je dostupan u dve varijante od kojih jedna razvija 138, a druga 158 konjskih snaga. Obe verzije su povezane ili sa manuelnim ili sa EDC automatskim menjačem.

Tu su i dve nove dizel jedinice koje nose oznaku „Blue dCi“. Naime, Blue dCi 115 jednica ima zapreminu 1,5 litara i razvija 113 konjskih snaga, dok agregat sa oznakom Blue dCi 150 ima zapreminu 1,7 litara i razvija 148 konjskih snaga.

Slabiji agregat je dostupan u paketu sa manuelnim menjačem (ili automatskim) i pogonom na prednjim točkovima, dok je veći dostupan samo sa manuelnim menjačem i pogonom na prednjim ili na svim točkovima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery