Vesti

Uvodni Porsche Taycan će imati bateriju od 80 kWh i 322 KS!

Premijera na Sajmu automobila u Frankfurtu

Porsche Taycan
1.56KPregleda

Porsche Taycan je sve bliži zvaničnoj, globalnoj premijeri. Ona će biti održana u septembru na Sajmu automobila u Frankfurtu. U skaldu sa tim, objavljeni su i brojni detalji o njemu. Ipak, najviše podataka je otkriveno tokom Goodwood festivala brzine koji je nedavno održan.

Porsche Taycan

Naime, kolege iz Car Magazine su imale priliku da na usponu u Gudvudu provozaju model Porsche Taycan. Oni su došli do informacije da će pored modela koji će imati 600 KS, ovaj električni sedan kupcima biti dostupan i u drugim konfiguracijama.

Uvodni model Porsche Taycan game će biti automobil opremljen baterijom od 80 kWh. On će imati i elektromotor od 322 ili 376 KS koji će pokretati zadnje točkove. Jedan stepenik iznad njega naći će se model Porsche Taycan 4S. On će biti opremljen većom baterijom od 96 kWh i elektromotorom koji razvija 429 ili 483 KS i pogonom na svim točkovima. „Labudova pesma“ ili najnažniji model u ponudi će se zvati Taycan Turbo i on će imati par elektormotora koji razvijaiju više od 600 KS i 879 Nm obrtnog momenta.

Uvodni model će se prodavati po ceni od oko 90.000 dolara, dok će modeli sa 429 i 483 KS koštati oko 100.000 dolara. Najnažniji Porsche Taycan Turbo će se prodavati po početnoj ceni od oko 149.000 dolara.

Taycan Turbo će sa jednim punjenjem moći da pređe do 515 kilometara puta i imaće dva stepena prenosa. Taj model bi iz mesta do 100 km/h trebalo da ubrzava za 3,2 sekunde, a do 200 km/h za manje od 10 sekundi. On će moći da postigne maksimalnu brzinu od 260 km/h!

Nešto kasnije će biti predstavljen i Taycan Turbo S model koji bi trebalo da razvija impresivnih 724 KS! Kako se navodi, u planovima je i lakši Taycan GTS model sa pogonom samo na zadnje točkove.

Porsche Taycan

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery