Vesti

Ovo je nova Chevrolet Corvette Stingray (C8)!

Premijera

Chevrolet Corvette Stingray (C8)
2.23KPregleda

Nakon brojnih tizer i špijunskih fotografija, Chevrolet je konačno predstavio novu Corvette Stingray! Ovaj model premijerno je predstavljen juče u Kaliforniji. 

Chevrolet Corvette Stingray (C8)

Reč je o jednom od najiščekivanijih vozila ove godine. Corvette Stingray ima novi dizajn prilagođen činjenici da je agregat smešten između osovina, odnosno, u zadnjem delu automobila. Ovo je prvi Corvette model sa takvom postavkom agregata, i predstavlja ostvarenje sna čoveka po imenu Zora Arkus-Duntov.

Moramo priznati da ovaj automobil izgleda manje-više onako kako smo i očekivali. Ističu se agresivni dizajn sa puno oštrih linija i uglova, a tu su i masivni usisnici za vazduh. Agregat je smešten na zadnjem delu, te vozač nema čist pregled ka pozadi, ali je tu kamera sa koje se slika prenosi se na ekran u kabini. Uprkos svim promenama u odnosu na prethodni model, nova Corvette i dalje ima uklonivi krov. Tu je i moderni sistem „podizanja“ automobila od tla.

Kada je reč o enterijeru, njega smo imali prilike da vidimo pre par dana na procurelim fotografijama. Tako da je i tu gotovo sve poznato. Ističu se ekran digitalne instrument table i ekran infotejnmenta. 

Srce nove Corvette Stingrey je 6.2-litarski LT2 V8 agregat koji razvija 490 KS (365 kW) i 630 Nm obrtnog momenta. Uz Z51 paket opreme snaga raste na 495 „konja“ (369 kW) u 637 Nm obrtnog momenta. 

Saznajemo i da će se ovaj model prodavati i sa volanom na desnoj strane, što znači da će biti dostupan i na drugim tržištima osim američkog….

Uskoro opširnije…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery