Vesti

McLaren 600LT Coupe u izdanju MSO odeljenja!

Jedan od poslednjih primeraka ovog modela!

McLaren 600LT by MSO
2.47KPregleda

U skaldu sa svojim „Track25“ biznis planom koji je najavljen prošle godine, McLaren obustavlja proizvodnju modela 600LT Coupe. Međutim, uprkos tome, britanski proizvođač je predstavio novi primerak tog modela kog je unapredilo MSO (odeljenje za specijalne zadatke u okviru kompanije).

McLaren 600LT by MSO

Ovaj automobil su naručili čelnici prodajnog salona McLaren London. Oni su to učinili kako bi obeležili to što je njihov salon prodao 1.000 automobila britnaskog proizvođača. Taj salon je počeo sa radom 2011. godine.

A sad da se vratimo na sam automobil. Naime, ovaj McLaren 600LT ima jedinstveni krov od ugljenikovih vlakana i usisnik za vazduh na krovu. Tu su i lake felne crne boje iza kojih se kriju narandžasta kočiona klešta.

Narandžasta boja se ističe i u kabini u vidu šavova na sedištima i volanu. Enterijer je presvučen alkantarom, a tu su i oznake „600LT“. Moramo da pomenemo Bowers & Wilkins ozvučenje, kameru za vožnju unazad, parking senzore i sistem podizanja vozila od tla.

Ovaj McLaren 600LT Coupe je opremlejn i MSO Clubsport Pro paketrom, što podrazumeva titanijumske šrafofe za felne, trkačka sedišta od ugljenikovih vlakana i slično.

S obzirom da će proizvodnja modela 600LT Coupe uskoro biti u potpunosti obustavljena, ostaće samo model 600LT Spider. Ipak i taj model se proizvodi u ograničenom broju. Taj model se prodaje po ceni od 223.054 evra u Evropi, bez ikakvih dodatnih opcija koje su brojne. Ipak, svaka opcija sa sobom nosi dodatni trošak.

McLaren 600LT by MSO

Kao i kupe verzija, kabriolet McLaren 600LT Spider poseduje 3.8-litarski twin-turbo V8 agregat. On razvija 592 KS (441 kW) i 620 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 2,9 sekundi. Maksimalna brzina Spider modela je 324 km/h, a kupea 328 km/h.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery