Vesti

„Uvodni“ Koenigsegg model će imati V8 agregat i koštaće između 600.000 i 800.000 evra!

Premijera sledeće godine na ženevskom sajmu automobila

Koenigsegg Regera
1.43KPregleda

Kristijan Von Koenigsegg je danas otkrio nove detalje o najavljenom, „uvodnom“ modelu njegove kompanije.

Koenigsegg Regera

Naime, on je u jednom intervjuu rekao da će ovaj automobil premijerno biti predstavljen sledeće godine na Sajmu automobila u Ženevi. Naveo je i da on neće biti ekstreman kao drugi proizvodi švedskog proizvođača automobila. „Biće to više automobil za puteve, a ne za stazu“, dodao je on.

Koenigsegg još uvek nije spreman da otkriva detalje, ali je rekao da će novi model biti elektrifikovan, te da će imati atmosferski V8 agregat sa „Freevalve“ tehnologjiom.  Zahvaljujući toj tehnologiji će ovaj agregat proizvoditi veću snagu uz manju potrošnju goriva.

Novi model će se proizvoditi u gradu Engelholm, kao i drugi Koenigsegg modeli. Planovi kompanije su da se godišnje proizvede po nekoliko stotina primeraka. To možda ne zvuči kao puno, ali je ogroman skok u proizvodnji za ovaj švedski brend.

Koenigsegg

S obzirom da je reč o „uvodnom“ modelu, on će biti jeftiniji od ostalih super automobila ove kompanije. Von Koenigsegg je procenio da će se taj automobil prodavati po ceni između 600.000 i 800.000 evra.

Osim što je govorio o najavljenom, novom modelu, osnivač švedske kompanije je najavio i otvaranje još jedne kompanije. Ona će se fokusirati na pružanje pomoći drugim kompanijama prilikom razvijanja novih platformi, električnih sistema i točkova od ugljenikovih vlakana. On je naveo i da će to omogućiti njihovim inovacijama da budu prilagođene i „normalnim“ automobilima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery