Tjuning

Seat Ateca u izdanju kompanije JE Design!

Seat Ateca može postati off-road vozilo za 14.200 evra!

Seat Ateca "All Terain"
1.51KPregleda

Često se dešava da tjuning kompanije nude sportske „tuning-kit“ pakete za SUV modele. Time se smanjuje njihov klirens i unapređuje dinamika vožnje na putevima, ali na račun njihovih, ionako već ograničenih, off-road sposobnosti. Sa ovim modelom Ateca, to nije slučaj. 

Seat Ateca "All Terain"

Prema tome, pravo je osveženje to što tjuning kompanija JE Design nije želela da od modela Seat Ateca napravi samo još jedan sportski, tjunirani SUV. Zapravo, ova kompanija se odlučila da krene u potpuno drugom smeru. Naime, JE Design je za ovaj model spremio „All Terain“ paket opreme. Zahvaljujući njemu, unapređene su off-road sposobnosti modela Seat Ateca.

Za početak, povećan je klirens za 30 mm. Visina od 20 mm je dobijena zahvaljujući modifikovanom vešanju (158 evra). Ostalih 10 mm je dobijeno zahvaljujući novim, većim off-road pneumaticima. Rezultat je veći prilazni i silazni ugao, zahvaljujući čemu Ateca All Terain može savladati zahtevnije terene. Zahvaljujući većem klirensu, Ateca može proći i preko malo dubljih bara.

Pneumatici dimenzija 215/65 R16 su montirani na mat crne 6,5J x 16 All Terain felne. JE Design klijentima nudi i proširenja na lukovima iznad točkova (3.094 evra). Točkovi sa pneumaticima koštaju 1.199 evra.

Seat Ateca "All Terain"

Zahvaljujući proširenjima na lukovima iznad točkova, Seat Ateca je postala za 70 mm šira. To joj pruža veću stabilnost tokom off-road vožnje i daje joj agresivniji izgled.

Što se ostatka spoljašnjeg dizajna tiče, tu su zadnji spojler, LED svetla montirana na krovu, pragovi i slično.

Ispod haube se krije dvolitarski TDI agregat koji je tjuniran tako da sada razvija 207 konjskih snaga i 450 Nm obrtnog momenta. Na standardnom (netjuniranom) modelu, ovaj agregat razvija 187 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta.

Na kraju, da kažemo da „All Terain“ paket opreme za model Ateca košta ukupno 14.197 evra, bez ugradnje. Svaka od navedenih komponenti se može naručiti i posebno.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery