AktuelnoVesti

Uvid u formu Land Rover Range Rovera pred premijeru 26. oktobra

1.56KPregleda

Budući da je s nama od 2012., Range Rover je najstariji model u segmentu velikih, luksuznih SUV/krosovera.

 

Naredna generacija ne samo što će se takmičiti s tradicionalnim rivalima, već su tu i nova imena kao što su BMW X7, Maybach GLS, Aston Martin DBX, pa i Jeep Grand Wagoneer. Land Rover nam je pružio prvi uvid u novi model, pred njegovu zvaničnu premijeru koja treba da se odigra 26. oktobra.

 

 

Priloženi tizer pruža utisak da je reč o evolutivnom dizajnu, što su uostalom sugerisale i ranije špijunske fotografije, ali ne dozvolite da vas poznata forma zavara u smislu da će novajlija manje-više biti isti. Reč je o potpuno novom modelu koji se seli na MLA platformu Jaguar Land Rovera.

 

Biće dostupan sa standardnim i produženim međuosovinskim rastojanjem, s paletom različitih pogonskih sklopova, a pored benzinskih i dizel motora, u ponudi će biti i „plug-in“ hibridna opcija, dok glasine kažu da je i čisto električni model u igri. On će verovatno pristići nešto kasnije u okviru životnog ciklusa luksuznog britanskog modela, uz performantnu veriju koja će biti opremljena BMW-ovim 4,4-litarskim V8 twin-turbo motorom.

 

Rival Lexusa LX će zadržati neka zaštitna obeležja, uključujući razdvojena zadnja vrata i brisač stakla skriven u krovnom spojleru. Kutijasti oblik će biti prenesen, u sličnom stilu kao što je Land Rover to uradio s novim Defenderom. Prebacivanje na novu platformu bi trebalo da donese neke značajne promene u smislu paketa, oslobađajući više prostora unutar kabine.

 

Dostupnost Land Roverovog novog Pivi Pro info-zabavnog sistema se podrazumeva, a saznajemo da će novi Range Rover usvojiti i upravljanje na zadnje točkove na nekim verzijama. Ova sve popularnija tehnologija će redukovati radijus zaokreta, što je veoma korisno u gradskoj vožnji.

 

Nakon svetske premijere koja će se održati naredne nedelje, peta generacija Range Rovera bi trebalo da krene s prodajom početkom sledeće godine, i stavi se naspram modela kao što su Bentley Bentayga i Rolls-Royce Cullinan.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery