Vesti

U Parizu je premijerno predstavljena i nova, druga generacija modela Audi Q3!

Pariz 2018

713Pregleda

Kada je reč o kompaniji iz Ingloštata, možda najočekivaniji model na Sajmu automobila u Parizu koji je on predstavio jeste performantni SQ2mada je svoju evropsku premijeru imala i nova, druga generacija modela Q3, koja je jednako interesantna.

Odgovor Audija na modele poptu Mercedes-Benz GLA, BMW X1, Volvo XC40 i druge, ima potpuno novi dizajn koji ga čini znatno agresivnijim od modela kojeg menja.

Dokaz te njegove novostečene agresivnosti su vertikalne „šipke“ na maski (rešetki) hladnjaka koje dosta podsećaju na one sa modela Q8, o kom više možete pročitati ovde. Tu su i novi sportski branik, nove svetlosne jedinice sa LED tehnologijom na oba kraja automobila i nove aluminijumske felne koje su dostupne u različitim veličinama i različitim dizajnom. Sve ovo novoj generaciji modela Audi Q3 daje „mišićav“, agresivan stav.

Enterijerom dominira novi infotejnment sistem sa ekranom veličine 8,8 inča (kao opcija je dostupan i ekran veličine 10 inča), ali i Virtuelni kokpit (digitalna instrument tabla) veličine 12,3 inča. Tu su još i prenosiva Wi-Fi mreža, četiri USB porta i pregršt boja između kojih kupci ovog modela mogu birati.

Na izložbenom delu kompanije Audi, je izložen model Q3 sa oznakom 45 TFSI. To znači da se ispod njegove haube krije četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara koji razvija 226 konjskih snaga (169 kW) i 350 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat je povezan sa sedmostepenim automatskim menjačem i Quattro pogonom na svim točkovima.

Audi če narudžbine za ovaj model početi da prima od sledećeg meseca, a cena tek treba da bude objavljena.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery