Vesti

Porsche 911 Speedster će se ipak proizvoditi!

Pariz 2018

1.13KPregleda

Da li vam se dopao koncept modela 911 Speedster kojeg je Porsche napravio kako bi proslavio svoj 70. rođendan? Ako jeste, onda za vas imamo dobre vesti, jer je nemački proizvođač automobila odlučio da ovaj koncept uđe u serijsku proizvodnju!

Lepši od modela 911 Cabriolet i snažniji od modela 718 Boxter, 911 Speedster je automobil koji zapravo slavi svoju istoriju.

Porsche je ovaj koncept prvi put predstavio tokom juna koji je za nama u svom sedištu u Štutgartu, a nakon toga ga je poveo na “turu oko sveta”. Prema tome, pored činjenice da je najavljena njegova serijska proizvodnja, ovaj model je ponovo izložen kako bi mu se ljudi divili, ovoga puta u Guards Red boji na Sajmu automobila u Parizu.

Grimizno crvena boja je izabrana po uzoru na originalni model iz 1988. godine, a novi automobil je postavljen na točkove veličine 21 cola i ima crni, kožni enterijer. Osim toga, sve ostalo na ovom konceptu smo već videli i ranije.

Naime, za proizvodnju ovog modela će biti zaduženo odeljenje kompanije Porsche Exclusive, a on će biti proizveden u tačno 1.948 primeraka, što je omaž godini u kojoj je kompanija nastala. Serijski model će imati meki sklopivi krov, a biće prvi automobil koji će se prodavati sa velikim brojem “Heritage Design” paketa opreme, koji se očekuju u budućnosti i na drugim modelima nemačke kompanije.

Osim ovih, predstavnici komapnije Porsche nisu otkrivali druge informacije o serijskom modelu. Međutim, oni ističu da je karoserija koncept bazirana na modelu Carrera 4 Cabriolet, te da ima branike i haubu izrađene od ugljenikovih vlakana, ali i vešanje sa modela 911 GT3.

Očekuje se i da će ovaj model imati atmosferski, bokser šestocilindarski agregat koji će razvijati više od 500 konjskih snaga i koji će biti povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Najavljeno je da će proizvodnja ovog modela krenuti početkom sledeće godine, a ako se u međuvremenu pojave nove informacije, mi ćemo vam ih svakako preneti. Međutim, jedno je sigurno i u ovom trenutnku. Ovaj model neće biti namenjen svima, već samo onima sa “dubljim” džepom.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery