Vesti

Novi Audi SQ2 je „baby“ SUV model koji itekako može da zada udarac!

Pariz 2018

973Pregleda

Audi je sa sobom na Sajam automobila u Parizu poveo čitavu flotu vozila, ali samo jedan od njih nosi oznaku „S“. Reč je o performantnom SUV modelu SQ2.

Ovaj model je u suštini Q2 ali na steroidima. Ispod njegove haube krije se četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara sa turbo punjačem, a tu je i S sportsko ogibljenje, sportski dizajn i sportski enterijer.

Četvorocilindarski agregat ovog modela razvija 296 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa sedmostepenim S tronic menjačem i standardnim pogonom na svim točkovima, te SQ2 od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 4,8 sekundi i postiže elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Naime, ako prednji točkovi izgube oslonac, odnosno ako prilikom vožnje po nepristupačnom terenu oni ostanu u vazduhz, Quattro sistem svu snagu šalje na zadnje točkove u milisekundama. Zahvaljujući S ogibljenju automobil je bliži zemlji za 20 mm. Takođe, ovaj model dolazi sa Audi drive select sistemom koji ima pet moda vožnje, a to su: auto, comfort, dynamic, efficiency i individual.

Kada je reč o spoljanjem dizajnu, SQ2 se može lako prepoznati zahvaljujući agresivnijem dizajnu branika na kojem se ističu veći otvori za vazduh napred i četiri izduvne cevi na zadnjem braniku. Tu je i specijalna maska (rešetka) hladnjaka i spojler na krovu. Kupci će moći da biraju između čak deset rezličitih dizajna felni veličine od 18 do 19 cola, ali i između deset boja spoljašnjosti.

U enterijeru se ističu standardna sportska sedišta presvučena kožom i tkaninom, naslon za ruke između njih, automatska kontrola klime, multifunkcionalni volan i novi infotejnment sistem. Kao opcija je dostupan i Audijev Virtuelni kokpit (digitalna instrument tabla) veličine 12,3 inča.

Audi SQ2 na evropsko tržište stiže početkom 2019. godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery