Vesti

U Japanu predstavljen osveženi Subaru BRZ

Minimalne promene

822Pregleda

Subaru je juče u Japanu predstavio „unapređenu“ verziju modela BRZ.
Iako se ovaj model približava svom sedmom rođendanu, on nije zaboravljen uprkos skromnim ciframa prodaje. Prema tome, modifikacije su minimalne i većina ljudi ih verovatno neće ni primetiti.

Predstavnici kompanije su naveli da BRZ sada ima unapređenu aerodinamiku, te da je opremljen novim delovima koji smanjuju otpor vazduha na zadnjem delu karoserije. Oni su navel ii da su inženjeri instalirali modifikovane amortizere radi veće stabilnosti i bolje kontrole. Takođe, osim tih promena, model BRZ RA-Racing je dobio i nove sigurnosne pojaseve i modifikovani „roll bar“.

Ispod njegove haube se i dalje krije četvorocilindarski agregat radne zaremine dva litara koji razvija 204 konjskih snaga (152 kW) i 212 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat može biti povezan ili sa šestostepenim manuelnim ili sa šestostepenim automatskim menjačem.

Cena u Japanu za uvodni BRZ R iznosi 22.238 dolara, dok je u vrhu ponude model BRZ STI Sport sa automatskim menjačem koji se prodaje po ceni od 29.815 dolara.

Iako je japanskom proizvođaču trebalo dosta vremena da osveži ovaj svoj model, očekuje se da se svakog meseca na domaćem tržištu prodaje po oko 160 primeraka ovog modela. Situacija je nešto bolja u Americi gde je prošle godine prodato ukupno 4.131 primerak ovog modela.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery