Vesti

U Australiji počela proizvodnja modela Brabham BT62

Prva tri primerka će biti dostavljena početkom sledeće godine

Brabham BT62
2.1KPregleda

Predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu Adelajd počela proizvodnja njihovog hiper automobila BT62!

Brabham BT62

Tokom Goodwood festivala brzine, osvinač i vlasnik kompanije, Dejvid Brabham, rekao je da će prva tri primerka modela BT62 biti dostavljeni kupcima u prvom kvartalu 2020. godine.

„Krenulo je. Istina, imali smo par odlaganja, ali je to sve uglavnom bilo zbog dobavljača. Takođe, na neke stvari je uticao i Bregzit. Ali sve je to sada iza nas i trenutno investiramo u fabriku“, rekao je Dejvid.

Naime, Brabham je nameravao da prvi primerak modela BT62 dostavi kupcu u nemačkoj sledećeg meseca. Međutim, kupac nije pravio nikakav problem zbog odlaganja dostave ove mašine koja je namenjena vožnji po stazi. Na kraju krajeva, odlaganje dostave novih automobila nije ništa neuobičajeno u autoindustriji. Kupci koji su uspeli da kupe svoj automobil iz snova su i te kako voljni da sačekaju koliko god da treba da bi njihov automobil bio spreman.

Iako je Brabham BT62 lansiran kao vozilo za trkačku stazu, kompanija je najavila i da će napraviti „Body-kit“ koji će ga učiniti legalnim za vožnju po javnim putevima.

Bez obzira na to da li će Brabham BT62 biti legalan za javne puteve ili ne, on je prava „zver“. Naime, njegovo srce je 5.4-litarski V8 agregat koji razvija 700 KS i 667 NM obrtnog momenta. Agresivni „body-kit“ doprinosi stvaranju velike sile prijanjanja.

Proizvodnja ovog modela je zvanično počela pre par dana.

Brabham BT62

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery