Predstavljamo

Predstavljen je MINI Cooper SE!

Prvi potpuno električni model britanskog proizvođača!

MINI Cooper SE
2.27KPregleda

MINI je juče i zvanično predstavio svoje prvo potpuno električno vozilo, Cooper SE. Reč je o automobilu koji poseduje elektromotor jačine 135 kW (181 KS), ima pogon na prednje točkove i litijum-jonsku bateriju zahvaljujući kojoj sa jednim punjenjem može da pređe između 235 i 270 kilometara.

MINI Cooper SE

S obzirom da je baterija postavljena ispod poda vozila, MINI Cooper SE je praktičan kao i drugi konvencionalni MINI modeli sa troja vrata.

Karakterističan spoljašnji dizajn

MINI Cooper SE je naravno, prepoznatljiv kao MINI već na prvi pogled. Međutim, na njegovom spoljašnjem dizajnu se ističu detalji koji ukazuju na to da je reč o automobilu koji ne emituje štetne gasove. Pored utičnice za punjač (locirane iznad zadnjeg desnog točka), tu je i MINI Electric logo, žuta značka na prednjem i zadnjem delu automobila, ali i jedinstvena prednja maska u obliku šestougla.

Na spoljašnjem dizajnu se još ističu i žuti detalji na vratima, kućištima retrovizora i slično. LED farovi su standardni, a kao opcija su dostupne felne veličine 17 cola asimetričnog dizajna.

Moderan enterijer sa savremenom tehnologijom

Kada je o kabini reč, MINI Cooper SE ima nekoliko opcija presvlake. U standardnoj (Trim S) varijanti reč je o presvlaki od tkanine. Na nešto skupljim paketima (Trim M ili Trim L) presvlaka je od kombinacije kože i tkanine. I na kraju, sedišta potpuno presvučena kožom su rezervisana za najskuplji Trim XL paket opreme. Kupci će moći da biraju između nekoliko različitih boja, kako za enterijer, tako i za spoljašnjost.

 

 

 

MINI Cooper SE ima satelitsku navigaciju, ekran dijagonale 6,5 inča, eDrive ekran infotejnmenta, dvozonsku klimu, električnu parking kočnicu i slično.

Električni pogonski sklop

Po rečima britanskog proizvođača, MINI Cooper SE je automobil koji je jako zabavan za vožnju. To zahvaljujuči njegovom elektromotoru koji razvija 135 kW (181 KS) i 270 Nm obrtnog momenta. Snaga se šalje prednjim točkovima preko transmisije sa jednim stepenom i integrisnog diferencijala. Na pravoj liniji, potpuno električni MINI iz mesta do 100 km/h ubrzava za 7,3 sekudni i postiže maksimalnu brzinu od 150 km/h.

MINI Cooper SE ima i karakteristični zvuk koji se stvara preko ozvučenja. Litijum-jonska baterija kapaicteta 32,6 kWh se do 80% može napuniti za dva i po sata preko standardne utičnice. Da bi se baterija napunila do 100% biće potrebno oko tri i po sati.  Međutim, ako se baterija puni preko DC brzog punjača, vreme punjena baterije do 80% se smanjuje na samo 35 minuta. Sa jednim punjenjem MINI Cooper SE može da pređe između 235 i 270 kilometara.

Vozač na raspolaganju ima četiri režima vožnje (Sport, MID, Green i Green+).

 

2 Komentara

  1. БМВ у фазону ,,дај да убацимо мало и i3 кад већ дајемо паре за рекламу и за фотографа.“

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery