Vesti

Upoznajte najbrži blindirani automobil na svetu – AddArmor APR Audi RS7!

Postiže maksimalnu brzinu od 325 km/h, a do stotke ubrzava za 2,9 sekundi!

Blindirani Audi RS7
4.66KPregleda

Blindirana vozila su uglavnom velike luksuzne limuzine ili SUV modeli koji su zabavni za vožnju koliko i autobusi. Međutim, kompanija AddArmor pokušava da to ispravi, te je konstruisala nešto za šta tvrde da je najbrži blindirani automobil na svetu. Reč je o modelu Audi RS7 koji je tjuniran od strane kompanije APR.

Blindirani Audi RS7

Ova blindirana zver može da postigne maksimalnu brzinu od čak 325 km/h! Ispod njegove haube krije se APR Plus Stage II sistem zahvaljujući kojem njegov četvorolitarski twin-turbo V8 agregat razvija 760 konjskih snaga (567 kW) i 1.085 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujuči ovom pogonskom sklopu, Audi RS7 iz mesta do „stotke“ ubrzava za samo 2,9 sekundi.

AddArmor nije želeo da pokvari ove impresivne performanse. Iz tog razloga su oni koristili polikarbonate koji su 10 puta jači od balističkog čelika. I to uprkos činjenici da su za 60% lakši. Instalirani su i specijalni prozori izrađeni od „nekoliko slojeva polikarbonata i balističkog stakla“.

Blindiranje ovog Audi RS7 modela je donelo dodatnu težinu od 91 kilogram. Putnici su zaštićeni B4 nivoom zaštite po evropskim standardima. To znači da su svi u automobilu zaštićeni od svih malokalibarskih metaka, uključujući i kalibar .44 Magnum.

Iako je AddArmor mogao da se zaustavi na tome, oni su uradili upravo suprotno. Naime, oni su ovaj model opremili raznim gedžetima na koje bi i Kju (Q) iz filmova o Džejmsu Bondu bio ljubomoran. Ističe se suzavac , dimna zavesa i zvučni top. Tu su i svetlosna signalizacija, run-flat pneumatici i električni tizer na ručicama za otvaranje vrata. Izdvaja se još i sistem detekcije mina, kamera sa režimom noćnog snimanja od 360 stepeni i slično.

Ako stvari postanu guste, Audi RS7 ima i „ovan“ na prednjem braniku koji može ukloniti prepreke na putu, dok u isto vreme štiti hladnjak. Ako sve ovo „omane“, u prtljažniku se nalazi sef sa biometrijskom bravom u koji mogu stati pištolji i manje puške. Tu je i sistem koji povezuje automobil sa Global 911 službom obezbeđenja koja će biti upozorena da su putnici u nevolji.

Ovaj blindirani Audi RS7 je trenunto dostupan za naručivanje, a prodaje se po ceni od 182.880 evra. To je za 81.270 evra više nego što košta „obični model“. Međutim, predstavnici kompanije AddArmor navode da najjeftiniji paket košta 24.978 evra.

Predsednik te kompanije je naveo sledeće: „Sa ovim AddArmor APR Audi RS7 modelom želimo da demonstriramo koliko je napredovala tehnologija blindiranja vozila. Takođe želimo da stavimo do znanja za vozačima da za blindiranje mogu izabrati i vozila koja se obično ne koriste na taj način“.

Šta vi mislite o ovom tjuniranom/blindiranom Audi RS7 modelu? Pišite nam u komentarima…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery