AktuelnoVesti

TRW kočioni sistemi sinonim pouzdanosti

2.25KPregleda

Komponente kočionog sistema TRW. Izdržljivost i sigurnost kao prioriteti ZF Aftermarket ponude.

 

 

TRW: 

 

• Inovativna rešenja koja idu u korak sa tehnološkim napretkom i razvojem automobilske industrije 

 

• Naša ponuda kočionih pločica i diskova pokriva skoro 100% potražnje na tržištu rezervnih delova 

 

• Komponente kočionog sistema nisu samo kočioni diskovi i kočione pločice, već i kočione tečnosti, pribor za montažu i još mnogo toga. 

 

 

TRW, brend u vlasništvu ZF Aftermarket je poznat po kontinuiranom unapređenju dizajna i procesa proizvodnje auto delova u OEM kvalitetu već dugi niz godina. Nastavljamo da proširujemo naš portfolio proizvoda i kako trenutno nudimo preko 16688 referenci, imamo skoro 100% pokrivenosti tržišta. Zbog toga vlasnici skoro svih modela automobila koji se sada proizvode mogu da se oslone na najkvalitetnije komponente u skladu sa zahtevima proizvođača automobila, kako za najnovije komponente i hibride električnih automobila, tako i za modele koji sišla sa proizvodne trake pre mnogo godina.

 

 

 

Kočioni diskovi

 

 

 

 

Sistemi disk kočnica su trenutno standardno rešenje koje se primenjuje i na zadnju i na prednju osovinu savremenih putničkih automobila. Njihovo ispravno funkcionisanje u velikoj meri zavisi od kočionog diska.

 

TRW je dobavljač High Carbon diskova proizvedenih od visokokvalitetnog livenog gvožđa, primenljivih na automobilima kod kojih se temperatura kočionog sistema povećava do 500C, kako bi se sistem zaštitio od bilo kakvog mogućeg termičkog naprezanja, a samim tim i deformacija trenja površine. 

 

 

Sa najširim portfoliom obloženih kočionih diskova na tržištu, TRW uvodi još jedno inovativno rešenje, a to je specijalno razvijeni premaz boje koji se primenjuje za smanjenje korozije., a za kratko vreme planiramo da svi naši kočioni diskovi budu premazani na delovima koji nisu u dodiru sa frikcionom masom i delovima naleganja diska. Sledeća referenca u TRW portfoliju su rešenja diskova sa montiranim ležajevima točkova i magnetnim ABS zvučnim prstenom.

 

 

Kočione pločice

 

 

 

Kako kočioni sistem funkcioniše prenoseći trenje, kočione pločice zajedno sa kočionim diskovima predstavljaju suštinsku komponentu disk kočionog sistema. Trenje površine svih kočionih pločica koje se nude za putničke automobile i kamione tokom završne faze proizvodnje obložene su inovativnim i naprednim silikatnim premazom COTEC. Tehnologija omogućava efikasno i optimalno kočenje odmah nakon ugradnje novih kočionih pločica, čak i tokom perioda ugradnje. DTEC kočione pločice smanjuju nivo prašine na površini naplatka za 45%, održavajući u isto vreme 100% efikasnost kočenja.

 

 

U ZF Aftermarket-u smo uključeni u ranoj fazi razvoja kako bismo doprineli tehnološkom napretku automobilske budućnosti. Zbog toga smo u našu ponudu uveli prve u svetu kočione pločice za električna vozila i hibride TRW Electric Blue koje značajno smanjuju buku i vibracije pri kočenju.

 

 

Kočione čeljusti

 

 

 

 

TRW je vodeći svetski dobavljač najpopularnije kočione čeljusti Colette, revolucionarne električne parkirne kočnice EPB, lider na tržištu tehnologije regenerativne čeljusti i autori inovativnog programa upravljanja jezgrom, koji efikasno vraća delove na kraju radnog veka. Trenutno portfolio proizvoda pokriva 85% evropskog parkinga.

 

 

 

Dobro je znati da su zadnje čeljusti prethodno napunjene kočionom tečnošću kako bi se olakšalo odzračivanje kočionog sistema nakon ugradnje. Garancija na sve TRW kočione čeljusti je povećana na 3 godine.

 

 

 

Sistemi kočionih doboša

 

 

 

Kočioni doboši, cilindar točka, kočione papuče i TRW SUPERKITS uvek odgovaraju standardima proizvođača originalne opreme (OE). SUPERKITS dolaze zajedno sa svim potrebnim dodacima za montažu, što omogućava smanjenje vremena popravke do 50%, a uputstva za montažu su dostupna u on-line tehničkom resursu TRW Aftermarket, Tech Corner. Prema prognozi, više od 40 odsto novih automobila biće opremljeno doboš kočnicama u narednih pet godina.

 

 

Kočione tečnosti i sredstva za čišćenje kočnica

 

 

 

 

TRW-ova ponuda pokriva širok spektar kočionih tečnosti namenjenih za sve tipove vozila, uključujući one sa doboš kočnicama na obe osovine, kao i napredna vozila sa elektronskom kontrolom stabilnosti. To su, respektivno, DOT 3, DOT 4, DOT 4 ESP, DOT 4 GP, DOT 5.1 ili Ultra DOT 5.1 ESP. Brend TRW takođe poseduje visokoefikasnu kočionu tečnost, DOT4 GP, specijalno dizajniranu za ekstremne uslove i teške uslove rada. TRW kočione tečnosti su se pokazale odličnim za kritične aspekte bezbednosti specifične za motorne sportove i van puta, kao što su tačka ključanja i viskozitet. Osim toga, smanjuju koroziju i poboljšavaju performanse gume.

 

 

Glavni cilindar i kvačilo

 

 

 

Slave i glavni cilindar kvačila su robusni proizvodi proizvedeni od čelika, livenog gvožđa ili laganog aluminijuma. Dostupan sa „srebrnom“ završnom obradom bez hroma-6 za izdržljivost i minimalan uticaj na životnu sredinu. Cilindri kvačila ispunjavaju najviše OE standarde jer su svi naši proizvodi uvek 100% testirani na kraju linije.

 

 

Izborom glavnog TRW cilindra bez hroma 6 dobijate broj 1 u komponentama originalne opreme za pokrivenost parkinga putničkih automobila. Preko 889 dostupnih brojeva delova, proizvedenih od čelika visoke čvrstoće, livenog gvožđa ili laganog aluminijuma, koji se uvek isporučuju sa priborom za ugradnju. Posebno razvijene zaptivke i poklopci za prašinu smanjuju habanje. Proizvodi imaju garanciju na 100.000 km i asortiman proizvoda se kontinuirano širi.

 

 

TRW Cilindri točkova 

 

 

 

TRW cilindri na točkovima su brend broj dva u pogledu pokrivenosti TecDoc evropskog parkinga. Sa najvećim asortimanom cilindara za točkove na tržištu, nudimo servisiranje gotovo svih modela vozila i tako ćemo nastaviti da vodimo tržište sa asortimanom koji obezbeđuje odličnu pokrivenost vozila, zadovoljavajući zahteve naših klijenata izuzetnim kvalitetom delova, kako sada i u budućnosti. Kvalitet naših proizvoda dodatno je osiguran trogodišnjom garancijom.

 

 

TRW Kočiona creva

 

 

 

 

Kupovinom TRW kočionih creva dobijate mogućnost izbora između 1.400 referenci u našem katalogu i najniže zapreminske ekspanzije u AMECA testovima, dajući bolje vreme zaustavljanja i vrhunski osećaj pedale. Tačni krajnji spojevi osiguravaju da tečnost za kočnice slobodno teče, a pošto su pocinkovani, ostaju zaštićeni od korozije.

 

 

Kablovi ručne kočnice, pojačivači, ABS senzori i regulatori snage kočnica

 

 

Odabirom TRW-ove široke ponude sajli za ručne kočnice i kvačila možete biti sigurni da ćete pronaći preko 900 modela sajli za ručne kočnice i preko 100 modela sajli kvačila proizvedenih od najkvalitetnijih materijala i nudeći niz dizajna, primenljivih za različite tipove vozila.

 

 

Ponuda TRW ABS senzora vam daje priliku da birate između ogromnog izbora dizajna koji će zadovoljiti specifične zahteve automobila. Preko 370 kataloških brojeva delova, uključujući pasivne i aktivne ABS senzore dizajnirane da obezbede pouzdan i siguran rad u temperaturnom spektru u rasponu od -40 do +150°C.

 

 

 

 

Pojačivači kočnica su vitalni deo asortimana kočionih sistema. Nudimo širok izbor jednostrukih i tandem sistema za pomoć pri kočenju, kao i jedinstveni TRV Girvac Booster.

 

 

Saznajte više o TRW proizvodima dostupnim za putničke automobile, CV kombije i kamione našoj veb stranici:
TRW Aftermarket ili pogledajte naš onlajn katalog: ZF Aftermarket.

 

 

1 Komentar

  1. TRW je i bez ZF-bio dobar brend ,a onda je ZF napravio aftermarket katalog koji je prekomplikovan za običnog korisnika i za sada ja mu ne vidim svrhu …. waste of time ….

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery