AktuelnoVesti

Volvo drama otkazivanja kočnica

2.5KPregleda

Veliko povlačenje Volvo modela zbog opasnosti otkazivanja kočnica

 

 

 

Da je od Volvo brend uglavnom ostala još samo stara slava neuništivog švedskog čelika uveravamo se iz dana u dan.

 

Najnovije vesti opisuju pravu dramu u kompaniji zbog iznenadnog otkazivanja kočionih sistema i sistema kontrole stabilnosti.

 

U suštini kompanija Volvo planira veliko povlačenje koje će uključiti 27.457 vozila iz ove godine zbog kompjuterske manjkavosti koji potencijalno može izazvati kvarenje kočnica.

 

 

 

Ovaj problem je izazvao veliku zabrinutost u kompaniji, ali je Volvo već uspeo da pripremi rešenje koje će biti primenjeno daljinskim putem. Navodi ističu da su izveštaji o problemima startovali prošlog otkobra, sa kompanijom koja je sve zvanično dokumentovala i objavila.

 

 

Softverska greška može dovesti do gubitka pojedinih karakteristika, kao što je otkazivanje sistema ’kočenja preko žice’, kontrole proklizavanja, adaptivnog krstarenja i aktivnih bezbednosnih karakteristika, emitujući se putem vozačkog displeja koji izbacuje poruke upozorenja i lampicama za upozorenje na kvar koje se zbog defekta pojavljuju na kontrolnoj tabli. Iz perspektive vozača, problem takođe može postati potpuno očigledan nakon što pedala kočnice postane veoma kruta.

 

Volvo je saopštio da povlači modele XC40, S60, V60, V60CC, XC60, V90 i XC90 linije automobila.

2 Komentara

  1. Nekada su se kompanije, koje nesto proizvode ili nude neku uslugu, borile za svakog kupca kvalitetom svog proizvoda ili usluge. To nazalost odavno vise nije slucaj. Uopste nije bitno sto imate los proizvod!!! Bitno je da konkurencija nema drasticno bolji. Jednostavno vi danas ne mozete da kaznite nekog tako sto necete da kupujete vise njegov proizvod. Otici cete kod konkurencije i shvatiti da ni oni nisu nista bolji. Stoga je cini mi se najbolje kupovati najjeftiniji proizvod koji je takodje los ali ste u tom slucaju prevareni za minimalan moguci iznos.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery