AktuelnoOnline plusVesti

TRW Electric Blue kočione pločice!!

2.22KPregleda

Reč stručnjaka: Zašto se isplati izabrati TRW Electric Blue kočione pločice?

 

 

 

  • TRW Electric Blue kočione pločice su namenjene električnim i hibridnim automobilima 

 

  • Pokrivenost do 98% tržišta električnih automobila i 92% tržišta hibridnih automobila 

 

  • Smanjena buka, prašina i nivoi vibracije usled održavanja maksimuma performanse kočenja

 

 

Zbog dinamičnog razvoja tržišta električnih i hibridnih automobila na mnoge komponente gledamo potpuno drugačije. Na primer, do nedavno se podrazumevalo da su kočione pločice efikasne i to je bilo sasvim dovoljno. Međutim, dok koristite električni ili hibridni automobil, postoji mnogo više od toga. ZF Aftermarket pod svojim brendom TRW učinio je korak dalje da ispuni ove zahteve kreiranjem Electric Blue kočionih pločica.

 

 

 

Iako je prvi električni automobil već 1895. godine razvio Tomas Parker, tek u poslednjih nekoliko godina primećujemo nagli porast interesovanja za alternativne pogone zasnovane na elektrifikaciji. Automobili sa čistim električnim pogonom i hibridni automobili (konvencionalni ili plug-in) prestali su da budu samo kuriozitet za ekscentrike koji vole eksperimente, već su postali punopravna i razumna alternativa automobilima sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

 

 

 

Električni automobili senzacionalno rade u gradu, a sve veća mreža javnih punjača značajno pojednostavljuje svakodnevnu upotrebu. Plug-in hibridni automobili vam omogućavaju da vozite na struju i omogućavaju vožnju sa skoro nultom emisijom izduvnih gasova, ali i eliminišu ograničenja koja se odnose na domet električnih vozila. Električni automobili mogu biti veoma ekonomični, jednostavni za rukovanje i  servisiranje i, na kraju, ali ne i najmanje važno, veoma udobni. I tu dolazi najveća prednost ovog tipa automobila – tišina u vožnji.

 

 

 

Tišina – kako se pobrinuti za istu?

 

 

Uz pravu i veštu kontrolu pedale gasa, električni i hibridni automobili omogućavaju veoma ekonomičnu vožnju. Međutim, ako treba da ubrzate dinamički, električni automobil će ponuditi maksimalne performanse u tren oka. Svaki vozač, čak i onaj koji je veliki ljubitelj konvencionalnih motora, sigurno će ceniti trenutnu reakciju na pokrete pedale gasa. Takođe će ceniti neviđenu tišinu tokom vožnje i udobnost povezanu sa njom. Ali da bi se to osiguralo, moraju biti ispunjeni određeni uslovi.

 

 

Sam električni pogon je gotovo nečujan. Akustični komfor je takođe poboljšan odgovarajućom zvučnom izolacijom automobila i odabirom pravih komponenti koje minimiziraju generisanu buku. Brend TRW je razvio odgovarajuće kočione pločice koje obezbeđuju akustičnu udobnost čak i tokom naglog kočenja pri velikim brzinama, uz održavanje maksimalne efikasnosti.

 

 

 

 

Međutim, postoji opšta zabrinutost za bezbednost u vezi sa odsustvom buke koju stvaraju hibridna vozila. Kada je u pitanju udobnost vozača, buka i vibracije koje se osećaju u vozilu su nepoželjne. Jednostavno rečeno: da li nedostatak buke pri kočenju negativno utiče na efikasnost kočionog sistema? Rezultati testova pokazuju da TRW Electric Blue kočione pločice kreirane u novoj, revolucionarnoj formuli frikcionog materijala proizvode manje NVH (vibracije i oštre buke). Dolaze sa specijalno dizajniranim višeslojnim antivibracionim podmetačima i obloženim oprugama za smanjenje buke i vibracija. Sve ovo je omogućilo stvaranje potpuno efikasnih i jednostavno tihih kočionih pločica koje ne utiču negativno na udobnost vožnje.

 

TRW Electric Blue – tišina i efikasnost

 

 

 

Od početnog stadijuma, ZF Aftermarket je bio uključen u razvoj automobilskih tehnologija budućnosti. Ovo je utrlo put za sveobuhvatnu implementaciju novih rešenja za proizvode i usluge na tržištu naknadnog tržišta. Ovo takođe uključuje prve kočione pločice na svetu za električna i hibridna vozila, koje pomažu da se značajno smanje buka i vibracije nastale tokom kočenja. Visok nivo inovacije proizvoda kombinovan je sa tržišno orijentisanim kvalitetom usluge: TRW Electric Blue kočione pločice se isporučuju zajedno sa svim potrebnim dodacima za montažu kako bi se garantovala brza i laka instalacija.

 

 

Brojni testovi su pokazali da TRW Electric Blue, napravljen od novog, revolucionarnog FMGG 53 materijala, proizvodi manje NVH (tj. buke, vibracija i poteškoća u performansama) kada je podržan posebnim višeslojnom podloškom za prigušivanje buke. Takođe postoji još više od toga: prašina od kočnica je takođe smanjena, što dovodi ne samo do čistih felni bez tvrdokornih mrlja, već i do bolje zaštite životne sredine – manje štetnih metala.

 

 

Dobro je znati da TRW Electric Blue kočione pločice se mogu ugraditi u 98% svih modela automobila sa električnim pogonom dostupnih na evropskom tržištu, kao i u do 92% modela sa hibridnim pogonima.

 

Pogledajte drugi video #goodtoknow serijala posvećen TRW Electric blue kočionim pločicama .

 

TRW je vodeći specijalista na tržištu kada su u pitanju kočioni sistemi, komponente upravljanja i vešanja za putnička vozila, kamione i servisni alat. TRW posluje u okviru ZF Aftermarket portfolia.

 

Posetite TRW internet stranicu i zapratite nasu ZF Aftermarket Facebook stranicu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery