Predstavljamo

Stigao je i Audi A1 Citycarver!

Supermini sa povišenim klirensom za "urbanu džunglu"!

Audi A1 Citycarver
3.03KPregleda

Novi Audi A1 Sportback sa povišenim klirensom je konačno stigao. Međutim, umesto uobičajenog Allroad imena, on nosi oznaku Citycarver. Razlog za to je verovatno taj što on nema pogon na svim točkovima kao drugi modeli brenda iz Ingloštata sa oznakom Allroad.

Audi A1 Citycarver

Predstavnici kompanije Audi ovaj model opisuju kao „najprogresivniji model u novoj A1 liniji automobila“. Naime, Audi A1 Citycarver kombinuje stav krosovera sa povećanim brojem opcija za prilagođavanje.

Glavna razlika između Audi A1 Citycarver i standardnog A1 Sportback modela jeste za 40 mm veći klirens. Zahvaljujući većem klirensu, A1 Citycarver ima bolju preglednost, u njega se lakše ulazi i, kako navode iz Ingloštata, on sa lakožom može da savlada malo „grublji“ teren.

Veći klirens je dobijen modifikacijama na vešanju, ali i zahvaljujući većim točkovima. Ovaj model je dostupan sa felnama od 16 cola.

Tu su naravno i vizuelni detalji po kojima se Audi A1 Citycarver razlikuje od standardnog modela. Ističe se velika, osmougaona „Singleframe“ maska (gril), tipična za SUV modele kompanije Audi. Tu su i podvozje (šuspleh) od nerđajućeg čelika, sivo-crne plastične obloge iznad točkova i na pragovima i jedinstveni branici. Ističe se i spojler na krovu. Sve ovo doprinosi tome da A1 Citycrarver izgleda agresivnije.

Kupcima će na raspolaganju biti devet boja, a automobil će biti dostupna sa tri paketa opreme. To su Advanded, Design Collection i S Line. Kod S Line paketa kupci će moći da biraju između kombinacije tkanine i sintetičke kože ili kombinacije alkantare i sintetičke kože. Tu je i ambijentalno osvetljenje enterijera.

Još uvek nema inforamacija o dotupnim agregatima, ali verujemo da se opcije neće puno razlikovati od onih na standardnom modelu.

Audi će porudžbine za model A1 Citycarver početi da prihvata od sledećeg meseca. Očekuje se da prvi primerci budu dostavljeni već tokom jeseni. Lansiranje na tržište će obeležiti model sa oznakom Edition One, koji je prikazan na slikama.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery