AktuelnoVesti

Toyota Srbija rekordno u 2022.

2.34KPregleda

Očetkali tržište: Toyota u 2022. prodala u Srbiji vozila koliko VW i Kia zajedno

 

 

Iako se za ovu godinu u Srbiji ne može reći da je protekla u rekordnim brojkama po pitanju prodatih vozila, budući da je tržište u stagnaciji na oko 30.000 registrovanih novih automobila, rezultati najavljuju oporavak od Korona udara.

 

 

Prema broju prodatih automobila (u prvih jedanaest meseci) neprikosnovena je Škoda sa preko 4.000 prodatih primeraka a iza nje, na drugom mestu je po prvi put u istoriji našeg tržišta Toyota sa 2.125 prodatih novih vozila što je nešto malo manje od prodaje jednog Volkswagena i Kie zajedno. 

 

 

Toyota je čak ispred Fiata (1.813 vozila) uz duplo veću prodaju od Renaulta koji je na naše tržište plasirao tek 1.000 vozila. 

 

Koliko je Toyota dobra, toliko ako ne i više je podbacio Citroen sa 600 prodatih vozila, što uz raspoloživu atraktivnu gamu modela predstavlja katastrofu za ovaj brend.

 

Očigledno, dobra organizacija posla, briga za kupca, odnos prema najvećim automobilskim medijima i ulaganje u klasičan marketing se Toyota Srbiji isplatilo višestruko. U 2022. su osvojili preko 10% ukupnog tržišta novih automobila u Srbiji, što je najviše u Evropi, odnosno za 3-4 procenta više nego što je evropski prosek ovog brenda. 

 

 

 

A evo i ekskluzivne najave: već u februaru testiramo električni model Toyota bZ4X koji donosi mnogo toga revolucionarno u EV svet.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery