AktuelnoVesti

Toyota preuzela prvo mesto i od BMW-a

6.06KPregleda

Rezultati su dobijeni istraživanjem u 158 zemalja

 

Uprkos očiglednim negativnim efektima pandemije koronavirusa, Toyota je dominirala tokom prošle godine.

 

Nakon što je izgubila titulu od Volkswagena pre pet godina, kao kompanija koja prodaje najviše automobila na svetu, Toyota se vratila na tron. Ipak, stvari se ne završavaju ovde. Po studiji koju je sproveo Compare the Market, Toyota je takođe dominirala u Google pretrazi u 2020. Ovu „titulu“ je prethodno držao BMW (2019.), koji je tokom pandemije doživeo pad interesovanja na internetu.

 

Treba napomenuti da je analiza Compare the Marketa obuhvatila rezultate iz 158 zemalja tokom 2018., 2019. i 2020. Ukupan obim pretrage za automobilske marke prošle godine je bio oko 88 miliona.

 

Po studiji, Toyota je prva u 55 zemalja, što je 34,8 odsto od ukupnog broja analiziranih tržišta. Ovo je veliki napredak u poređenju s brojkom iz 2019., kada su Japanci bili prvi po broju pretraga u samo 17,7 odsto analiziranih zemalja.

 

S druge strane, BMW je doživeo sunovrat s pijedestala. Bavarci su bili najpretraživanija marka u čak 118 zemalja u 2019., da bi u 2020. spali na 34, što je pad od 64 odsto. Ipak, nemačka kompanija je zadržala prvo mesto u okviru sve tri analizirane godine, s 38,3 odsto ukupnog broja pretraga u odnosu na Toyotinih 31,3 odsto.

 

Mercedes-Benz nije mnogo varirao, zadržavši treću poziciju u 158 zemalja. Interesantno, Kia i Ford su se znatno popravili po broju pretraga, zauzevši četvrto, odnosno peto mesto, odmah iza kompanije iz Štutgarta.

 

Vrele Gume

Izvor: Compare the Market

1 Komentar

  1. зашто у Србији постоје само њемачки произвођачи о којима се говори у суперлативима а на текстовима на енглеском се не помињу ни близу тако често. Тојота је прва по тестовима поузданости већ деценијама. Хјундаи је пет пута већи од Мерцедеса и има боље оцјене. Тесла је најиновативнији произвођач аутомобила на Свијету и поред имена нашег научника код нас се игнорише. Као да само нијемци праве аута.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery