AktuelnoVesti

Ispod haube Nissana Proto Z počiva Infinitijev twin-turbo V6

1.33KPregleda

Naravno, ne radi se o iznenađenju, ali sada znamo o čemu je reč

 

Kada je Nissan skinuo veo sa Z Proto kupea prošlog septembra, zapravo nam je pružio uvid u blisku budućnost kultnog modela.

 

 

Ono što su dobre vesti je da Japanci nastavljaju s primenjivanjem „Z“ recepta, što podrazumeva dva sedišta, prepoznatljiv stajling i dovoljno snage za dobru zabavu. Što se tiče potonjeg momenta, Nissan nije pružio informacije o agregatu koji se nalazi ispod haube sportskog kupea, sem da se radi o twin-turbo V6 jedinici. Ipak, sada smo saznali o čemu se konkretno radi.

 

 

Instagram korisnik @layersworks, postavio je nekoliko fotografija iz Nissan Crossinga u Tokiju, gde je konceptni automobil bio izložen. Iz za sada nepoznatih razloga, hauba je bila podignuta, što je „instagramer“ iskoristio i napravio dve fotografije. Mada nisu baš najjasnije, The Drive je izvukao neke primetne sličnosti s V6 Infitija Q60.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели mistral (@layersworks)

 

Zapravo, govorimo o Q60 Red Sport specifikacijama, što znači da je tačno da se radi o twin-turbo V6 motoru, tačnije 3,0-litarskoj jedinici sa 406 ks (298 kW). Glasine su dugo kolale oko ovog motora, povezujući ga s novim Z modelom, a kada fotografije s Instagrama uporedimo s fotografijama motora Q60, uočavamo dovoljno sličnosti da bismo izveli zaključak. Izuzimajući poseban Nissanov poklopac motora, sve ostalo je praktično identično.

 

Mada se nekome 406 ks ne čini mnogo, ogromna snaga nikada nije bil karta na koju je Nissan išao. Trebalo bi da ima masu od oko 1.500 kilograma, što je značajno manje od tipičnih „muscle“ modela. Novi „Z“ bi mogao da ukrade kupce Supre, posebno one koji vole manuelnu transmisiju, mada Z Proto tehnički nije serijski automobil.

 

Vrele Gume

Izvor: New Nissan Z

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery