AktuelnoVesti

Honda zaštitila atraktivan dizajn GT modela

1.36KPregleda

Da li je konceptni automobil na putu?

 

Hondi trenutno u gami nedostaje rasni GT model, ali su dva dizajnera u japanskoj kompaniji kreirala viziju kako bi on mogao da izgleda. Ideja je radikalno futuristička, fascinantne pojave, čak i u formi crno-belih rendera.

 

 

Podneta dokumentacija ukazuje da su Riki Hsu i Nikolas Rener ljudi odgovorni za projekat. Honda je podnela zahtev za zaštitu dizajna 28. juna 2019., ali ih je Zavod za patente i žigove SAD objavio tek 2. februara 2021.

 

 

Prikazi nisu detaljni, ali čini se da kompletna centralna sekcija, koja je crna na renderima, zapravo predstavlja providan panel. Ukoliko je to tako, uživo bi vizuelni efekat bio zaista izuzetan, jer bi mogli da se vide neki mehanički elementi sistema ogibljenja i pogonskog sklopa.

 

 

Zašiljeni farovi zauzimaju uglove anfasa i spuštaju se niz lukove točkova. Veliki usisni otvor se nalazi u okviru centralne sekcije, petougaonog je oblika i podseća na aktuelni dizajnerski jezik Acure, što bi moglo nagovestiti da je reč o konceptu Hondine premijum divizije.

 

Skulpturalna linija krova kreira elegantnu, aerodinamičnu siluetu. Dizajneri su točkove postavili u same uglove karoserije, što kreira izraženo sportski stav.

 

 

Dok Acura već ima u ponudi performantno orijentisani NSX, japanskom proizvođaču nedostaje veliki, luksuzni kupe, koji bi se stavio naspram modela kao što su Lexus LC i BMW serije 8. Stavljanje ovakvog koncepta u proizvodnju bi popunilo dotičnu prazninu.

 

 

Potpuno zatvoreni točkovi sugerišu da je ovo vozilo više dizajnerska studija nego model koji bi u neko doba mogao da se nađe u proizvodnji. Ipak, nadamo se da će projekat uznapredovati dovoljno da se materijalizuje u realan koncept, jer bi ovakva karoserijska forma zaista sjajno izgledala u stvarnosti.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery