Vesti

Honda planira elektrifikaciju čitave svoje game za Evropu do 2025. godine!

Elektrifikacija u punom jeku

Honda E Prototype
1.57KPregleda

Honda je odabrala Sajam automobila u Ženevi da saopšti da će do 2025. godine, svi njeni automobili namenjeni evropskom tržištu imati neku formu elektrifikacije.

Honda E Prototype

Predstavnici japanskog proizvođača automobila su svoj plan o elektrifikacije još pre dve godine. Međutim, tada je rečeno da će biti elektrifikovano 2/3 od ukupnog broja automobila do 2025. godine. Sada se to odnosi na sva vozila iz game ovog proizvođača koja su namenjena evropskom tržištu.

„Od kako smo se prvi put obavezali elektrifikaciji 2017. godine, tranzicija ka električnim automobilima je postala znatno brža. Izazovi koji se tiču zaštite životne sredine zahtevaju „čistiju“ mobilnost. Ljudi počinju drugačije da gledaju na automobile“, rekao je Tom Gardner, potpredsednik Honda Motor Europe.

Honda E Prototype

Kako bi se cilj elektrifikacije potpune game ostvario, Honda će morati da proširi svoje delovanje i na druge oblasti. Tu se pre svega misli na kreiranje punjača „Honda Power Manager“ i njegovo komercijalizovanje.“To će biti značajan korak napred za Hondu“, naveo je Gardner.

Honda E Prototype

Možda jedno od najvažnijih vozila za planove elektrifikacije kompanije Honda jeste e Prototype (na fotografijama). Ovaj model je premijerno predstavljen u Ženevi, a reč je o poptuno električnom hečbek modelu sa retro dizajnom. Sledeće godine stiže i njegova serijska varijanta. Očekuje se da će ovaj model sa jednim punjenjem moći da pređe do 200 kilometara. Takođe, očekuje se da će se njegove baterije puniti do 80% za svega 30 minuta.

Honda E Prototype

Predstavljanje novih hibridnih modela će takođe pomoći kompaniji u tranziciji ka potpunoj elektrifikaciji. Potpuno novi CR-V Hybrid, koji je predstavljen početkom ove godine, je prvo od mnogih hibridnih vozila kompanije Honda.

Honda CR-V Hybrid

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery