AktuelnoEco GreenVesti

Toyota Mirai prevalila rekordnu distancu u segmentu automobila na gorivne ćelije (VIDEO)

1.37KPregleda

U sredu 26. maja, Toyota Mirai je krenula iz HysetCo vodonične stanice u Orliju, prevalivši 1.003 kilometra. Za volanom je bio Viktorijen Erusard, uz članove Toyota Motor Europe i Toyota France.

 

Kilometraža je uglavnom pređena na otvorenom putu, južno od Pariza. Prosečna potrošnja vodonika tokom rekordne vožnje je iznosila 0,55 grama po kilometru. U tri Miraijeva rezervoara može da stane 5,6 kilograma vodonika.

 

Treba istaći da je gas korišćen za postavljanje rekorda bio u potpunosti iz zelenih izvora.

 

Među četiri vozača koja su se našla za volanom Miraija, ističe se Viktorijen Erusard, osnivač i  kapetan Energy Observera, čiji je Toyota partner. Reč je o prvom plovilu opremljenom vodoničnim gorivnim ćelijama japanskog giganta, sistemom autonomnog kretanja, uz naravno nultu emisiju.

 

Kao organizacija koja spaja plovidbu i inovacije, Energy Observer je predstavio svoje novo izložbeno selo, posvećeno obnovljivoj energiji i vodoniku u Parizu, uz podršku „Grada svetlosti“. Ovaj događaj pod imenom „The Paris of hydrogen“, održan je na Šamp-de-Marsu od 20. do 30. maja, kada je Ajfelov toranj bio osvetljen energijom dobijenom iz zelenog vodonika.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery