AktuelnoPredstavljamoVesti

Toyota Corolla Cross

Dobitne kombinacije se ne menjaju

9.99KPregleda

Još jedan SUV u Toyota gami – sve novo i već viđeno, provereno dobro

 

Toyota je u svoju Corolla seriju dodala novi kompaktni SUV Corolla Cross. Globalna premijera modela održana je juče na Tajlandu, gde je prodaja već započela. Za ostala tržišta još uvek nisu poznati datumi, a za sada je najavljeno da u početku novog krosovera neće biti na američkom kontinentu.

 

 

Na prvi pogled Corolla Cross najviše podseća na umajenu verziju Toyota RAV4, uz nešto agresivniji i moderniji izgled zahvaljući oštrijim linijama svetlosnih grupacija i naravno opet uvećanoj rešetki hladnjaka spreda.

 

 

Novo osveženje u gami japanskog proizvođača Corolla Cross baziran je naravno na  TNGA platformi i predstavlja kompaktan krosover dužine 4.460 mm, širine 1.825 mm i visine 1.620 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.640 mm. To znači da je Corolla Cross skoro 8 cm duži, 3 cm širi  i 5,5 viši od CH-R-a ,kao najsrodnijeg SUV-a iz Toyota porodice. Međutim, i CH-R i Corolla Cross imaju međuosovinsko rastojanje i pogon samo prednje točkove, tako da su u suštini vrlo slični modeli, barem „u srcu“. 

 

 

Najavljeni enterijer, sa druge strane, ekskluzivniji je i za nijansu moderniji od onoga što imamo prilike da vidimo u aktuelnim RAV4, CH-R i Corolla modelima. 

 

 

 

Za početak, Corolla Cross dostupan je samo na tajlandskom trištu sa dva različita agregata, uključujući poznati 1,8-litarski benzinski motor koji razvija 140 konja i obrtni moment od 177 Nm. Tu je naravno i hibridna varijanta koja koristi 1,8-litarski agregat od 98 kS i 142 Nm potpomognut elektromotorom koji generiše 72 konjskih snaga i 163 Nm obrtnog momenta.

 

 

Toyota je ovim dodatno obogatila svoju SUV gamu, nakon nedavnog predstavljanja modela Yaris Cross. Inače, od svog predstavljanja u Japanu 1966. godine, serija Corolla je prodala kumulativno ukupno više od 48 miliona jedinica, u više od 150 zemalja i regiona širom sveta. To je ubedljivo Toyotin najprodavaniji automobil, koji je izašao u toliko verzija i varijanti da se zapravo može pričati o nekoliko različitih modela.

 

TEST Toyota Corolla - Vrele Gume

 

Corolla je nastavila da se razvija u skladu sa potrebama vremena, ali i regiona u kojima se prodaje. Dodavanjem potpuno novog modela Cross u Corolla seriju, Toyota odgovara na rastuću potražnju za SUV vozilima i omogućava kupcima da odaberu personalizovan model koji najbolje odgovara raznovrsnim stilovima života i starosnim dobima.

 

2 Komentara

  1. Ako bih gledao na tojotinoj skali dizajna, ovaj bi dobio najviše ocjene a CH-R najniže. Uzimajući u obzir i veličinu auta, trebao bi se prodavati dobro.

  2. Pratim ovaj dizajnerski trend „razjapljenih čeljusti“ i, po meni, retko gde kao ovde, uspeva.
    Dizajneri su uspeli da naruže i aston martine, i mazde (koje su izgledale savršeno) i pežoe, a o audiju da ne pričam. Nisu bolje prošni ni mece s kupe amg.
    Tako je pre više godina bila moda belih štop svetala sa crvenim sijalicama.
    I, kada jedna ovca iz stada krene, sve idu za njom.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery