Vesti

Tesla obustavila proizvodnju Modela 3 RWD Long Range

Proizvodnja tog modela je juče i zvanično obustavljena…

Tesla Model 3
426Pregleda

Tesla je, po svemu sudeći, odlučila da obustavi prodaju verziju Modela 3 sa pogonom na zadnjim točkovima i velikom autonomijom.

Obustavljena proizvodnja Tesla Modela 3 RWD Long Range

Ova verzija Tesla Model 3 je debitovala sredinom 2017. godine. Međutim, prošle godine je ukonjena sa sistema naručivanja putem interneta. Ipak, ovaj automobil je bio dostupan sve do ovog meseca, a klijenti su morali da ga naruče putem telefona u nekom od Tesla salona.

InsideEVs portal je juče objavio poruku koju je proizvođač električnih automobila poslao svojim klijentima. U njoj se navodi da je proizvodnja ove varijante Modela 3 obustavljena.

“To znači da ova verzija više nije dostupna”, piše u poruci. “Porudžbine za tu verziju se više ne primaju. Trenutno procenjujemo još koliko vremena će nam biti potrebno da završimo automobile koji su već naručeni. Sledeće nedelje ćemo vam poslati informaciju o alternative za taj automobil.”, navodi se u poruci.

To znači da će klijenti koji žele Model 3 morati da se zadovolje jeftinijom Standard Range Plus varijantom koja košta 31.850 dolara, ili za skuplju Long Range AWD verziju koja košta 41.850 dolara. Naime, verzija čija je proizvodnja obustavljena, Long Range RWD je sa jednim punjenjem može da pređe 523 kilometara. Takođe, ona je za samo 5 desetinki sporija od AWD modela pri ubrzanju iz mesta do 96 km/h (4,9 sekundi).

Iako Tesla nije precizirala razloge za ovu odluku, velike su šanse da je cilj kompanije da se smanji izbor verzija kako bi se ubrzala proizvodnja. Naravno, zvaničnici kompanije se verovatno nadaju i da će se klijenti odlučivati za skuplju AWD varijantu, te će se na taj način uvećati profit.

Obustavljena proizvodnja Tesla Modela 3 RWD Long Range

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery