Predstavljamo

Stigla je druga generacija modela Peugeot 2008!

Ovaj model je dostupan sa SUS agregatima, ali i sa potpuno električnim pogonskim sklopom!

Peugeot 2008
1.03KPregleda

Francuski proizvođač automobila, kompanija Peugeot, juče je i zvanično predstavila novu, drugu generaciju modela 2008.

Peugeot 2008

Kao i novi Peugoet 208, i novi Peugeot 2008 će se prodavati sa benzinskim i dizel agregatima, ali i sa potpuno elektičnim pogonskim sklopom.

Kada je reč o benzincima, ovaj model će biti dostupan sa tri različite verzije trocilindarskog PureTech agregata zapremine 1,2 litara. On će se prodavati sa izlaznom snagom od 99, 128 i 153 KS. Kupcima će na raspolaganju biti i 1.5-litarski BlueHDI dizel agregat koji razvija 99 KS. On je povezan sa manulenim menjačem.

U svakom slučaju, jedna od najinteresantnijih novina jeste svakako potpuno električna verzija modela Peugeot 2008.

Ona nosi oznaku e-2008 i poseduje bateriju od 50 kWh i elektromotor koji generiše 136 KS i 260 Nm obrtnog momenta. Ovaj pogonski sklop podržava punjač od 100 kWh, što znači da se baterija do 80% može napuniti za svega 30 minuta. Peugeot e-2008 sa jednim punjenjem može preći do 312 kilometara puta. Zbog činjenice da su baterije smeštene ispod poda, ova verzija ima prostora u kabini kao i verzije sa SUS agregatima.

Dimenzije i dizajn

Novi Peugeot 2008 dizajnerski je potpuno usklađen sa najnovijom generacijom modela francuskog proizvođača. To znači da on ima prepoznatljivu masku hladnjaka i specifične LED farove. Naravno, nezaobilazna su i dnevna LED svetla koja izgledaju kao lavlji očnjaci.

Novi Peugeot 2008 baziran je na CMP platformi. Zahvaljujući tome, on je za 14 cm duži od svog prethodnika. U isto vreme on je 1,7 metara širok i 1,54 metara visok. Svi modeli imaju zapreminu prtljažnika od 360 litara sa zadnjim sedištima na svom mestu.

Putnička kabina je sada komfornija, naročito za osobe na zadnjim sedištima koje su dobile više prostora za noge i glavu. Enterijer novog Peugeot 2008 podseća na kabinu novog Peugeot 208, koji je debitovao 2018. godine. Francuski proizvođač je nave oi da će kupcima biti ponuđena 4 paketa opreme. To su Active, Allure, GT Line i GT.

Nova, druga generacija modela 2008 opremljena je brojnim sistemima asistencije vozaču. Oni treba da unaprede bezbednost u vožnji. Tu spada i Drive Assist paket sa adaptivnim tempomatom i asistencijom za održavanje vozila u okvirima saobraćajne traje, uz automatsku korekciju upravljača. Tu su još upozorenje na druge automobile u mrtvom uglu i automatsko kočenje u slučaju opasnosti od sudara.

Novi Peugeot 2008 u prodajne salone stiže do kraja godine, a cene će tek biti objavljene.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery