AktuelnoEco GreenVesti

Tesla Model S probija granicu od 1,2 miliona pređenih kilometara

3.6KPregleda

Naravno, nije sve tako „ružičasto“ kako se čini na prvi pogled, jer je bilo nekoliko zamena motora i baterija tokom godina

 

U leto prošle godine, na internetu su se pojavile informacije o Tesla Modelu S koji je prevalio 900.000 kilometara. Naravno, bilo je jasno da neće proći mnogo vremena kada će dotični elektromobil probiti brojku od milion pređenih kilometara, što bi ga kvalifikovalo kao svetskog rekordera. U novembru 2019., snovi vlasnika Modela S P85+ su se ispunili, jer je ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

 

Hansjerg Gemingen, vlasnik dotičnog Modela S, pruža nam ažurirane informacije u vezi s njegovim progresom. Najpre, posedovao je Tesla Roadster, ali se 2014. prebacio na električnu limuzinu, što rekord čini još fascinantnijim , jer je praktično ovu kilometražu prešao za samo šest godina, budući da je automobil imao tek 30.000 kilometara na kilometar satu kada ga je kupio.

 

Ove nedelje je Gemingen putem Twittera obavestio automobilski svet da je pred postavljanjem novog rekorda od 1,2 miliona kilometara, rekavši medijima da se neće zaustaviti, tako da očekujemo da će prevaliti i čitavih milion milja (1,6 miliona kilometara).

 

Na kraju, treba istaći da nije kompletna kilometraža pređena s fabrički ugrađenim motorom i baterijom. Zapravo, do novembra 2019., Gemingen je prošao kroz tri zamene motora i četiri zamene paketa baterija. Da podsetimo, apsolutni rekorder kada su konvencionalno pogonjeni automobili u pitanju je Volvo 1800S pokojnog Irvinga Gordona iz 1966., koji je 2018. dostigao brojku od 3,2  miliona pređenih milja (5,15 miliona kilometara).

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery