Tjuning

McLaren P1 GTR – trkački automobil legalan za javne puteve!

Igračka od tri miliona funti!

McLaren P1 GTR by Lanzante
2.05KPregleda

Očaravajući McLaren P1 GTR, modifikovan od strane kompanije Lanzante kako bi bio legalan za vožnju po javnim putevima, trenutno se prodaje u McLaren London salonu.

McLaren P1 GTR by Lanzante

McLaren je proizveo svega 68 primeraka modela P1 GTR, koji je bio namenjen samo vožnji po stazi. Međtuim, veliki broj tih modela je modifikovan kako bi postao legalan za vožnju po javnim putevima. Jedan od njih je i crno-crveni McLaren P1 GTR sa brojem šasije 18. Reč je 28 primerku na kojem je radila kompanija Lanzante.

Pokreće ga twin-turbo 3,8-litarski V8 agregat povezan sa elektromotorom. Podsećamo, standardni McLaren P1 ima isti agregat koji razvija 903 KS. Sa druge strane, taj agregat kod P1 GTR modela razvija impresivnih 986 KS. Zahvaljujući tome, ovaj model je “brz kao munja”, a iz mesta do 96 km/h ubrzava za samo 2,8 sekundi. Takođe, maksimalna brzina koju on postiže je 362 km/h.

Kako bi postao legalan za vožnju po javnim putevima, ovaj McLaren P1 GTR je modifikovan u velikoj meri. Pre svega ugrađena je ručna kočnica, katalitički konventori, novi pneumatici i povećan je klirens.

S obzirom da je prešao svega 288 kilometara, nije ni čudo što je njegova cena 3 miliona futni. To znači da je on tri puta skuplji od standardnog P1 na tržištu polovnih automobila.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery