AktuelnoEco GreenVesti

Subaru Solterra debituje 11. novembra

4.19KPregleda

Subaru će debitovati s čisto električnim modelom Solterra početkom sledećeg meseca.

 

Radi se o prvom globalnom elektromobilu japanske marke, koji će dosta toga deliti s novopečenom Toyotom bZ4X. Naravno, oba modela počivaju na istoj platformi, a i po dizajnu se ne razlikuju mnogo. Subaru je doduše dodao neke sebi svojstvene detalje na prednjem i zadnjem delu automobila.

 

 

Informacije vezane za pogonski sklop su i dalje misterija, mada će Subaru biti dostupan isključivo s pogonom na sve točkove, što sugeriše da će dvomotorna postavka biti jedina opcija. Podaci oko dometa, kapaciteta baterije i snage, verovatno će biti obelodanjeni tokom premijere, mada bi nedavno objavljeni detalji u vezi s bZ4X mogli da budu od pomoći i ukažu na ono što nas očekuje.

 

 

Toyota će biti dostupna u dve varijante: jednomotornom sa 150 kW (204 ks) i prednjim pogonom, odnosno dvomotornom sa 160 kW (218 ks).

 

 

Jedna stvar koja će definitivno biti nova kada Solterra bude debitovala je njen stajling. Doduše, neće se mnogo razlikovati od Toyotinog modela, mada Subaruov „tizer“ sugeriše da će njegov model ako ništa drugo imati drugačije farove i svetla za maglu. Naravno, očekujemo još neke izmene na spoljašnjosti. Što se enterijera tiče, stvari stoje drugačije, jer sve što je objavljeno do sada, sugeriše da se radi o identičnom kabinskom prostoru kao kod bZ4X.

 

 

Samim tim, ne iznenađuje što je datum Solterrinog debija objavljen uporedo s Toyotinom najavom premijere njenog električnog krosovera. I Subaru Solterra i Toyota bZ4X će s prodajom krenuti u neko doba sledeće godine.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery