Vesti

Šta nam sve Volkswagen sprema za ovu godinu?

Najava novih i restilizovanih modela

Volkswagen preview - 2019
611Pregleda

Volkswagen se okreće budućnosti, te se tako priprema za lansiranje potpuno novih modela na tržište. Neki od tih modela će biti predstavljeni tokom ove godine.  

Volkswagen preview - 2019

Najvažniji model koji će nam nemački gigan predstaviti ove godine svakako je osma generacija modela Volkswagen Golf. Nova, osma generacija ovog legendarnog modela će početi da se proizvodi na leto, a zvanična premijera se očekuje na Sajmu automobila u Ženevi.

Jedan od modela koji je već predstavljen (ali u SAD) je svakako restilizovani Passat. Naime, ovaj model je debitovao na Sajmu automobila u Detroitu sredinom prošlog meseca. Međutim, s obzirom da je baziran na istoj platformi kao i trenutna verzija, za njega ne možemo reći da je nov.. U svakom slučaju, uskoro se očekuje premijera ovog modela za evropsko tržište.

Prvo potpuno električno vozilo kompanije Volkswagen koje će ući u serijsku proizvodnju je I.D. Hatch. Reč je o prvom vozilu nemačkog proizvođača koje će biti bazirano na MEB platformi. Veruje se da će on nositi ime Neo, a sigurno je da će označiti početak električne ofanzive Volkswagena. Predstavnici kompanije su već naveli da će po WLTP standardima ovo vozilo moći da pređe do 467 kilometara sa jednim punjenjem.

Kabiolet SUV iz Volkswagena? Da, model T-Roc će ove godine dobiti i verziju bez krova.

Ove godine počinje i prodaja modela Golf GTI TCR. Njegov četvorocilindarski agregat zapremine dva litara razvija čak 286 konjskih snaga (213 kW). Agregat je povezan sa sedmostepenom DSG transmisijom,  te automobil postiže maksimalnu brzinu od 264 km/h.

Takođe, nakon što je svoju premijeru imao prošle godine kada je postavio rekord na “Pikes Peak” usponu u Koloradu, ID R model će ove godine pokušati da se suoči sa novim izazovima. Predstavnici kompanije navode da se lov na rekorde nastavlja.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery