Vesti

Audi RS Q8 uslikan prilikom testiranja

Premijera tokom ove godine

Audi RS Q8
554Pregleda

Već smo imali priliku da vidimo model Audi RS Q8 na fotografijama koje su nastale prilikom njegovog testiranja. Ovoga puta su se pojavile nove fotografije, koje otkrivaju više nego ikad.

Audi RS Q8

Jedno je sigurno. Audi RS Q8 će biti najbrži SUV iz Ingloštata. On će izgledati agresivnije od standardnog Q8 modela, a direktni konkurenti će mu biti BMW X6 M i Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe.

Širi i agreisvniji

Kao i prethodni prototip modeli, i ovaj je opremljen velikim felnama iza kojih se kriju velike kočnice sa kočionim kleštima. Tu je i šira karoserija, agresivnije dizajnirani branici i velike izduvne cevi karakteristične za Audi RS modele.

Audi RS Q8 će takođe imati manji klirens od standardnog Q8 modela. Što se enterijera tiče, očekuje se da on manje-više bude isti kao na standardnom modelu. To znači da očekujemo ekran dijagonale 12,3 inča i najnoviji MMI infotejnment sistem. Tu će bit ii sportska sedišta i naravno, RS oznake.

Rame uz rame sa modelom Urus?

Za sada se pretpostavlja da će Audi RS Q8 imati isti V8 twin-turbo agregat radne zapremine 4 litara kao i Lamobrghini Urus. Naime, ovaj agregat kod modela Urus razvija 641 konjsku snagu i 850 Nm obrtnog momenta. Međutim, Audi bi mogao da odluči da snaga modela RS Q8 bude malo manja od toga, kako ne bi pravio konkurenciju modelu Urus. Očekuje se da će najbrži SUV iz Ingloštata razvijati oko 590 konjskih snaga. Na taj način on ne bi ušao u teritoriju modela Urus, ali bi i dalje bio snažniji od modela X6 M i GLE 63 S Coupe.

Audi RS Q8

Audi RS Q8 bi trebalo da bude predstavljen tokom ove godine.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery