AktuelnoVesti

SSC potvrdio da je lagao – Tuatara nije dostigla ni 301 milju na čas a kamoli 331

2.32KPregleda

Prošle jeseni, SSC je iznenadio čitav automobilski svet objavivši da je Tuatara navodno ostvarila brzinu od 533 km/h. Međutim, ispostavilo se da je reč o obmani, što je zvanično potvrdio i američki proizvođač.

 

U nedavnom postu na Instagramu, Shelby SuperCars (SSC), potvrdio je ono što su mnogi i pretpostavljali, a to je da hiperautomobil Tuatara nije dostigao 331 milju na čas. Zapravo, kompanija tek treba oficijelno da probije barijeru od 300 milja na čas (483 km/h).

 

„Gledamo vaša pitanja već mesecima i razumemo vašu frustraciju“, napisao je SSC. „Ukoliko nije bilo pojašnjeno do sada, želeli bismo zvanično da potvrdimo da nismo dostigli brzinu od 331 milje na čas, pa čak ni 301 milju na čas, u oktobru 2020.“

 

Kompanija je dodala da su njeni članovi bili „iskreno slomljenog srca kada su saznali da nisu ostvarili cilj“. Ipak, u toku su napori da barijera od 300 milja na čas ipak bude probijena, i to zvanično i bez bilo kakve sumnje. Post je završen zahvaljivanjem „onima koji su podržavali čitavu priču i razumeli naš neočekivani incident u aprilu, koji je odložio planove za probijanjem brzinskog rekorda.“

 

Po izveštaju iz prošlog oktobra, britanski trkački vozač, Oliver Veb, ostvario je brzinu od 301,01 milju na čas (485 km/h) u prvom pokušaju, i čak 331,15 milja na čas (533 km/h) u drugom.

 

„Znam da smo mogli ići brže, jer kako sam se približavao 331 milji na čas, Tuatara je ubrzala za gotovo 20 milja na čas u poslednih pet sekundi“, navodno je rekao Veb.

 

Međutim, u čudnom sledu događaja, oficijelni rekorder, koji je dostigao 282,9 km/h (455 km/h) u januaru, oštećen je ranije ove godine, kada je kamion koji ga je prevozio doživeo snažan bočni vetar blizu Solt Lejk Sitija. Kamion se prvernuo, što je dovelo do ozbiljnih oštećenja na hiperautomobilu.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery