Vesti

Sledeća generacija modela BMW Serije 5 će imati električni pogonski sklop!?

Navodno stiže 2023. godine

BMW Serije 5 - koncept Power BEV
1.09KPregleda

Ako se najnovije glasine ispostave kao istina, nova generacija modela BMW Serije 5 će imati i električni pogonski sklop. Taj model bi na tržište mogao da stigne već 2023. godine!  

BMW Serije 5 - koncept Power BEV

Naime, naslednik trenutne generacije modela BMW Serije 5 se očekuje 2023. godine. Navodi se da će on biti dostupan sa najmanje dva električna pogonska sklopa. Navodi se i da će on imati petu generaciju eDrive tehnologije, kojase nalazi na modelima i4 i iNext.

Kako tvrde neimenovani izvori koji su citirani na BMW blogu, novi BMW Serije 5 će se prodavati u varijantama sa pogonom na svim, ali i samo na zadnjim točkovima. Očekuje se da će on imati baterije od 60 do 80 kWh. Zahvaljujući tim baterijama ovaj model bi mogao da pređe do 483 kilometara sa jednim punjenjem. Nešto skuplje varijante bi mogle imati autonomiju i do 700 kilometara.

Elektrifikacija Serije 5 bi svakako bila u skladu sa planovima bavarske kompanije. Izvršni direktor te kompanije je ranije potvrdio da su planovi da će BMW do 2025. godine u ponudi imati 25 elektrifikovanih modela, pomereni za 2023. godinu. Herald Kruger je naveo i da će polovina tih automobila biti potpuno električno.

Naime, BMW je prošlog meseca predstavio koncept model Power BEV, čime je počeo eksperimente sa elektrifikacijom Serije 5. Koncept je opremljen petom generacijom eDrive tehnologije i razvija impresivnih 710 KS (530 kW). Performanse su mu u nivou nekih najboljih super automobila, jer mu je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno manje od 3 sekundi.

U svakom slučaju, dok ne stigne nova generacija Serije 5, BMW radi na osveženju trenutne generacije. restilizovani model bi trebalo da stigne krajem ove, ili početkom sledeće godine.

BMW Serije 5 - koncept Power BEV

Napomena: na foografijama je BMW Power BEV koncept model

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery